Februari 23

Igår blev jag kvar på kommunfullmäktige också. Var faktiskt lite intressant, fick reda på lite mer info kring Gusums bruk och dess rivning. Och lite om Valdemarsvikens muddring också, men det är inte lika intressant för en Gusumsbo som mig ;p

Imorse var det bara att pallra sig upp för att bege sig till Linköping. Hämtade först ut min dumma salstenta. Sen blev det en tur till Ikea med Josefin och alldeles för mycket och god mat. Tillbaks till skolan för ett halvt seminarium, sen stack jag för att hinna hem och vara med på kvällens spinningpass. Ojojoj, mina ben alltså! Jag undrar om jag kommer kunna använda mig av dom imorgon? Haha, rätt så behövligt. Imorgon blir det jobb & jobb & träning & tentaplugg och så ville mamma och pappa ha med sig chokladmuffins på torsdag.. Och enda chansen att hinna baka det är imorgon kväll efter träningen. Fy fan, ibland är man ju bara för snäll! ;)

Nu ska jag se hur det går i skidskyttet.
Sen blir det att läsa lite till, packa inför träningen imorgon, och så ska jag eventuellt sova lite också. Så överskattat!


/Lalla.

Februari 22

I lördags blev det en tur till Viken för att se Melodifestivalen, äta varm smörgåstårta och umgås med trevligt sällskap :)

Igår var det träningsdags och så stressade jag hem för att hinna iväg till jobbet, 3 timmar igen. Men dom tre timmarna gick undan vill jag lova. Men som vanligt hann jag snacka en hel del skit mellan husen också ;p När man väl fått upp farten är det svårt att stressa ner.
När jag kom hem så blev det iallafall att titta på Blåsningen :)

Idag skippar jag föreläsningen och satsar på tentapluggandet istället. Sen ikväll blir det möte med skrivgruppen och eventuellt följer jag med som åhörare på kommunfullmäktige, vi får se.

Men som sagt, idag ska jag helhjärtat plugga, så det är det jag ska göra nu.
Tråkigt som tusan, men jag måste.. Kanske man kan ge sig ut på en promenad också, men det är ju så förbaskat kallt så det kanske är lika bra och vänta till morgondagens spinningpass istället.


/Lalla.

Februari 19 - Typiskt

Och så var man där igen, typiskt.

Nu är det Let's dance som gäller. Sen ska jag se hur hockeyn går.

Och alla pratar ju om att det ska bli snökaos imorgon igen. Jag hoppas inte för jag vill ge mig ut runt tallarna..

Nu ska datorn få vila lite och jag ska försöka komma isäng skapligt och ta mig en sovmorgon imorgon.
Godnatt.

/Lalla.

Februari 19

Har varit en sväng i Viken för ett kort möte för oss vikarier i kommunen.
Pluggat lite och kollat på Bert ;p

Nu ska jag alldeles strax iväg till äldreboendet och hämta nycklar och sedan börjar min 3-timmars-runda på jobbet. Och idag har jag faktiskt jobbskjortan här hemma så nu kommer jag känna mig lite mer professionell. Och dessutom ska jag inte vara lika stressad som i onsdags ;p
Men redan nu så vet jag att nästa onsdag kommer bli likadan. Först jobb på Ringarums förskola 7:15-15:30. Sen jobb på hemtjänsten 15:00-19:00. Och så träning 19:00-21:00. Haha, vilken dag! Lite tajt schema, men heter man Lalla så kan man lyckas med allt :)

Trevlig helg på er folks.


/Lalla.

Februari 18

Och det är redan torsdag.

Detta är en riktig stressvecka, så det har ju gått rätt så fort.
I måndags var det först föreläsning och så var jag iväg på möte på kvällen.

I tisdags fyllde min lillasyster 19 år (grattis igen) och jag var först iväg till stan för att plugga med Josefin. Sen så åkte jag till Ringarum. Skulle egentligen jobbat till 7 men självklart så är det ju lite struligt, som vanligt, så det blev en tur till halv 10 istället. Vi var ju då två som åkte ut till skogen på kvällen, och jag fick äran att köra. Självklart skulle vi möta en stor traktor mitt ute mellan vallarna och jag, snäll som jag är, håller åt mig förståss lite lagom, men när jag väl ska köra igen så kommer jag inte iväg. Han som åkte med kunde ju inte ta sig ut tack vare vallen och jag backade och höll på men det ville sig inte. Som tur vad hade traktorn stannat och kom och sparkade fram lite snö (!?) framför bilen så jag kom iväg. Tacka vet jag snälla människor :p I övrigt gick kvällen bra ;) 
När jag kom hem hade syrran gått och lagt sig, men jag smakade för första gången gyros, och det gick väl i ;p

Igår var jag iväg till skolan på ett halvt seminarium. Hux flux så blev det jobb på eftermiddagen och på kvällen var det dags för fotbollsträning, en jobbig sådan. Men kul var det :)

Idag var det praktik och nu har jag faktiskt varit hemma ett tag, kors.
Men snart ska jag möta upp Karro för att gå upp till gympan :)

Imorgon är det möte för timvikarier inom kommunen som gäller, och så är det tre timmars jobb på eftermiddagen/kvällen sen.

Och nästa vecka har ju vissa slöa människor sportlov. KUL FÖR ER säger jag bara! ;) Njut för mig också, som ska ha en extremt rolig tenta om en vecka.


Ja ni, detta är livet på min pinne. Ibland lite roligare, ibland lite tråkigare ;)


/Lalla.

Februari 15

Sitter på Bomull och väntar på att klockan kan bli 10 så jag kan gå på stan en liten sväng för att hitta en present åt min lillasyster som fyller år imorgon. Här är vi minsann ute i god tid! Fan, det var ju nyss julafton ju ;p

Sen blir det att åka till Linköping. Föreläsning 13-16 och så är det bara att stressa till Ringarum för ett möte vid 18. Hej och hå i gardinen den blå ;p

Sitter och väntar på förfrågningar om jobb också, men än har det inte kommit några.. Men jag hoppas ändå ;)


Snart kan jag nog börja röra på mig, bra.


/Lalla.

Februari 14

Söndag och det är väl ingen som missat att det är alla hjärtans dag. Hoppas att alla får en bra sådan <3

För min del blir det fotbollsträning, och ikväll blir det tre timmars jobb igen.

Och inatt drömde jag att jag var med barn fast att jag inte visste om det. Läskigt som tusan, men det är ingen idé att jag försöker förklara för då låter det bara larvigt ;p
Jag har nog fått en släng av alla hjärtans dag-feber. Som om det inte räckte med att vara ensam på alla hjärtans dag, & alla andra dagar :p



/Lalla.

Februari 13

Igår var det fredag och den var fullplanerad.
Upp 4:30 eftersom jag skulle vara i Linköping till 8 och skriva ännu en salstenta. Jag hoppas för allt i världen att jag blir godkänd nu.
Åkte tillbaka till Norrköping och tog en sväng på stan med Helen. Hem till Gusum för att svida om och ta med sig lite grejer upp till Ekvägen för att äta tacos, dricka vin (ni läser rätt) och spela Guitar hero :) Väldigt trevligt.

Idag har jag sett på Horton, rolig film :)
Snart ska jag åka iväg till Ringarum för att jobba tre timmar. Och samma visa blir det imorgon igen. Det är ju tur man gillar't ;p

Ikväll är det Melodifestivalen igen :)


Här är lite bilder från min vinterpromenad runt tallarna i torsdags.





















/Lalla.



Februari 11

Igår blev det ett pass på Ringarums förskola.
Efter det tog jag expressen hem till Gusum och gick för att prata lite skit med Karro :) Gick hem och bytte om och tog med väskan och Helen upp på fotbollsträningen. Jobbigt med utespring, men kul & ännu jobbigare inne ;p
Och jag har fortfarande träningsvärk i rumpan sen spinningen. Den kommer säkert släppa lagom tills nästa tisdag då man ska dit och få ont igen ;)

Vackra sol, är det du? Jag har glömt hur du såg ut.
Men nu är solen framme och i eftermiddag ska jag ta mig en långpromenad med min mp3 och kamera ute i fina Gusum. Underbart!



/Lalla.

Februari 9

Och här sitter man i skolan. Har precis varit på första delen av ett seminarium. Och istället för att bara vara med på hälften av andra halvan så skippade jag hela. Haha, det blev många mattebegrepp här ;p
Snorig är jag också men det struntar jag i för ikväll ska jag hinna med att köra spinning med laget! :) Så snart ska jag åka med Campus-bussen och jag hoppas att jag hinner med 17:10-bussen, det ultimata vore ju att hinna med 16:25 redan, men man ska väl inte ha för stora förväntningar en dag som denna.

Och imorgon ska jag jobba på Ringarums förskola igen. Så kan det gå ibland, när man minst anar det ;p


Men nu ska jag gå ut i kylan så att jag inte missar bussen redan här, vore ju alltför typiskt ;)


/Lalla.

Februari 8

En helt vanlig jävla måndag.





/Lalla.

Februari 7

Vaknade upp dyngtrött (konstigt efter otroliga 9 timmars sömn) och med världens träningsvärk. Allra mest i överarmarna och i magen/ryggen. Hm, man kan ju undra hur jag spelar fotboll ;)
Men efter en helt vanlig fotbollsträning så känns benen bättre iallafall. Körde en rejäl stretchning och det var välbehövligt.
Nu sitter jag och väntar på att klockan ska gå så att jag kan knalla upp till gympasalen för ett gympapass :)





/Lalla.

Februari 6

Yes, idag var det dags för Kopparcupen :)

7 gruppmatcher och det resulterade i ännu en match om tredje pris mot Rimforsa. Efter 15 minuter stod det fortfarande 0-0, så det skulle avgöras på straffar, som vi vann med 2-1. Elin är guld värd i målet!! Helt klart värd den blå stjärnan, för alla matcher :)

Nu är jag hemma igen, en bronsmedalj rikare (synd att vi inte fick någon pokal att ha i klubbhuset) pch sitter nu och kikar på Melodifestivalen :)


Imorgon är det dags för träning igen. Ska väl ta och börja plugga på omtentan jag ska göra på fredag också. Mindre roligt!! Eventuellt så blir det gympa på kvällen också, vågar inte lova något ännu..



/Lalla.

Februari 5

Imorse skulle jag egentligen åkt med 6:50-bussen in till stan, men var lite seg så ångrade mig och tänkte ta 7:10 istället. Precis när jag ska klä på mig för att bege mig ut i kylan så ringer telefonen, så det blir att springa till bussen och hoppa av i Ringarum. Upp fort som tusan till lokalen för att ta på mig jobbskjortan, hämta nycklar, bilnyckel, alkolås-grejen och telefon och bege sig ut på stört för att hinna med morgonhjälp, tillsyner, dusch, en himlans åkande i värsta dimman någonsin, larmutryckning, matkörning, 4 handel, fika-sällskap och lifthjälp innan jag slutade halv 5. Hann inte ens med att ta rast för att äta. Stress kallas det, men det gick bra ändå. Det är tur att man trivs på jobbet, annars skulle man nog inte klara så värst många dagar som denna. Och det är tur att allt folk är så trevligt överallt, vårdtagarna, kollegor och butikspersonal :)

Men jag måste säga att det var extremt skönt att komma hem och ta på sig mjukisbyxorna :)

Nu ska jag kika på Let's dance och så blir det nog att packa inför morgondagen.
Heja heja Gusum/Viken!


/Lalla.


Februari 4

Igår var det onsdag och jag skulle åkt in till skolan, dock lite senare. Men så vart det inte, fastnade på resecentrum i Norrköping i typ 5 timmar! Tråkigt, kallt och nervöst.
Men jag hann iallafall till jobbet, nästan i tid. Det var huvudsaken.

Var med om minst två riktigt roliga incidenter på jobbet också. Ojojoj vad jag skrattade.
I vintertider med detta väglag så funderar jag ibland på varför jag jobbar på hemtjänsten. Men kvällar som igår, det är en av många positiva anledningar! :)
Och idag jobbade jag också, fick höra väldigt roliga kommentarer så jag har haft roligt idag också. Bland annat så har jag blivit bortgift, det ni ;p Och mitt nya nickname är Lång-skånk. Jag föredrar det emot "lång och kraftig"..
Kom hem rätt tidigt och fick ett trevligt telefonsamtal från Shöle-vännen Carro :) Så nu har jag minsann fått skratta för en vecka framåt alltsomallt ;p

Borde plugga, men vart finns den motivationen? Borde skärpa mig, jag vet det, men det är alldeles för fullt i skallen för att något annat ska få plats. Kan man inte rensa bort lite skit där uppe?

Nu ska jag kila in i duschen.


/Lalla.

Februari 2

Och helgen gick alldeles för fort. Men det kan ju också bero på att jag hade lite att göra också :)

I fredags jobbade jag till 2, eller det blev väl snarare halv 3, men iallafall.
Hem för att fixa iordning sig för på kvällen var det ju cup i Sörping. Vann två matcher och förlorade en, så vi kom tvåa i gruppen och vidare till slutspel på söndagen :) Kollade också på Gusums första match (som dom vann) innan jag åkte hemåt med Malin :)

På lördagen var det dags för ett långpass på jobbet, 7:15-16:45. En lång dag, men även denna gick väldigt fort. Kan bero på att jag fick smörgåstårta av en tant på eftermiddagen ;p

Söndagen blev det först jobb 7:15-13 egentligen, men smet ifrån lite tidigare så att jag kunde springa upp till Jojjo för att åka till Sörping. Kollade på vår första match och sedan var jag med och spelade den andra. Förlorade en och vann en, vilket gjorde att vi missade finalspelet, men tack vare vår målskillnad så kom vi trea :) Grattis till oss :) Åkte tillbaka till Ringarum och fick vänta en stund, och sen var det dags för jobb 16:30-21:30.
Och självklart att jag skogsrundan, och fick köra i myrornas krig (utan det svarta) in i dom mörkaste skogarna. Som tur vad så var jag där i 40 minuter i den stugan så snöfallet hade minskat när jag skulle köra tillbaka till Ringarum igen.

Och igår var det dags för praktik igen.
Och idag är jag "ledig". Har skalat potatis och ska sätta mig och läsa lite nu tänkte jag.


I lördags var det ju så förbannat kallt men solen var ju framme, och då passade jag på att ta ett par kort på väg in till skogen under morgonpasset.

Så himla vackert!







Plugg var det som sagt.


/Lalla.