Januari 28

Igår var jag och mamma och fyra andra glada filurer iväg på en tripp till Stockholm med en 20-tal Sörpingsbor.
Först blev det en tur i Riksdagshuset och sedan blev det en lite mindre stund på Sveavägen. Hade riktigt roligt emellanåt, framförallt på bussen ;p Sen var det ju mindre roligt att det var sån trafik och snön bara vräkte ner så att jag inte hann hem till fotbollsträningen. Hm! Inte bra detta.

Idag så blev det lite (!) snöskottning på morgonen, snöpulsning, bilslirande och framförallt jobb på hemtjänsten. Det gick väl helt okej, men man kan ju säga att jag nu blivit en erfarenhet rikare (för att uttrycka mig positivt).

Har också varit iväg till Viken på ett gruppmöte och fått höra det ena och det andra. Som vanligt med andra ord ;p

Nu är jag hemma och det är väl snart dags att försöka varva ner lite. Imorgon blir det jobb igen, och så är det ju cup på kvällen :) Då är det järnet som gäller. Ladda!




På tal om annat, det är konstigt att ett framsteg oftast också så småningom innebär ett bakslag. Skärpning!


Godnatt folket.


/Lalla.


Januari 26

Och här kommer uppdateringen om hur min helg varit, finally :)

I fredags var jag ute på en promenad för att fota lite. Mysigt var det.
Sen blev det tacos hemma med familjen och syrrans pojkvän.
Och sen så åkte jag iväg i en limosin som jag aldrig sett förut med två filurer som hämtade mig precis utanför dörren. Och sen så blev det party och Singstar hela kvällen lång, och kanske också halva natten. Väldigt trevligt var det.

På lördagen var jag lite småtrött och jag vet inte egentligen vart dagen tog vägen, men jag hade trevligt ändå. Jag och Carro bakade en chokladtårta iallafall :)

På söndag så blev det promenad med Sara och lilla Izabel först på förmiddagen. Sen så blev det fotbollsträning i Viken med en sjuhelvetes uppvärmning :p Därav min fruktansvärda träningsvärk!
Sen så var det bara att åka hem och vänta en stund innan det var dags för årets första gympapass. Roligt, men lite svårt med snurrar och grejer. Men det rer sig nog det.

Igår så var det skola och jag ser lite halvt knäpp ut när jag försöker gå och framförallt sätta mig/resa mig från en stol. Herregud, jag trodde inte att jag kunde få så här ont i låren. Men det kunde jag!! :p

Idag har det blivit en liten förmiddagspromenad med Jojjo :) Skitkallt var det, men vi är tuffa och ger oss ut ändå, i 18 minusgrader! :p
Sen blev det att åka till Linköping för ett seminarium och nu sitter jag här hemma.

Och eftersom jag inte uppdaterat på ett tag så ska jag slå på stort med lite bilder från vinterpromenaden och chokladtårtebaket. Läckert va?! ;)

















Hade ju egentligen ett väldigt vackert kort på Johnny och Carro, men tyvärr fick jag inte tillåtelse att visa dessa. Synd för er ;)


Nu ska jag ta och fixa till mina naglar som ska bli rosa igen tror jag :)



/Lalla.

Januari 22

Fredag. Och än så länge inte ett dugg planerat. Känns lite konstigt faktiskt.
Men sen i eftermiddag ska jag ge mig ut på en promenad för att fota lite mera :)

Hoppas att jag får svar på mitt mail snart..

Så skönt med helg. Har egentligen inte gjort så mycket i veckan, eller ja tenta, tentaplugg och jobb, men annars.
På söndag är det träning som gäller iallafall :)


Dags att vattna blommorna också ser jag, stackare.



/Lalla.


Januari 21

Sitter här och dagdrömmer mig bort. Drömmer om ett fantasiliv där allt är helt magiskt och underbart, där man inte vet vad problem är för något. Drömmer om hur allt skulle kunna vara, men något som heller aldrig kommer bli sant. Och ändå fastnar jag där; tänk om, men om, ifall att..
Kunde inte sova på bussen varken till eller från stan. Satt bara och lyssnade på musik och drömde mig bort i mina fantasier. Why?!

Men iallafall, gjorde tentan idag. De första 4 frågorna kändes helt okej, som om jag kunde lite iallafall för en gångs skull. Men de resterande 3 kunde jag pinsamt nog inget alls av, och automatiskt så blir jag ju kuggad för detta. Måste ju ha visst antal poäng från både svenska- och mattedelen. Så, jag är körd. Tänkte sätta mig och plugga inför omtentan redan nu. Men det blir nog imorgon istället.
Och på måndag är det dags för ny kurs igen, hejochhå!

Trodde ett tag att jag skulle vara tvungen att åka tillbaka till stan, men som tur vad ställde systeryster upp och fixade det. Det är guld att hon är körkort nu också :)


Nu ska jag och mina drömmar fortsätta lyssna på Kent tills jag vet vilken färg själen har.





/Lalla.

Januari 20

Tog sovmorgon imorse. Det var välbehövligt. Men förstår inte varför jag är så trött, fortfarande.

Snart ska jag iallafall åka iväg och jobba. Missar tyvärr fotbollsträningen, tråk!! Men det är ju både träning och gympa på söndag. Då känns det som om all träning är igång ordentligt. Nu ska jag bara få arslet ur vagnen och vara med så mycket som möjligt, och självklart promenera mera! It's time for a big change.

Ha en riktigt bra dag ute i snöyran!


/Lalla.



Januari 19 - Stupid

Nu börjar jag bli riktigt depp. Stupid me, stupid you, stupid everyone.

Och vad gör man när man är depp då? Jo, man lyssnar på varendaste Kent-låt som finns och tjatar ut dom totalt. Blir man mindre depp då? Nej. Men man gör så ändå. Iallafall om man heter Alexandra. Fråga mig inte varför, det bara blir så. Så nu ska mp3:n laddas in med en massa Kent-låtar så jag kan lägga mig i sängen för att lyssna och försöka plugga/somna. Har så dåligt samvete, men det blir ju inte bättre av att jag sitter här direkt.


Pärlor.




Nu ska datorn stängas av !!


/Lalla.

Januari 19

Är trött efter en nästan lugn dag på jobbet.
Och mer snö har vi fått :)

Borde tentaplugga som en häst nu, men här sitter jag och lyssnar på musik istället. Har dåligt samvete, men samtidigt så känns det som om jag aldrig klarar en tenta på första försöket ändå, så det känns dumt att lägga ner tid och energi till nästan ingen nytta.
Usch, nu börjar jag bli sådär tråkigt negativ hela jag, så nu ska jag sluta skriva.




Punkt.


/Lalla.

Januari 18

Tog mig en liten fotopromenad imorse. Kallt och snöigt var det.
Nu ska jag alldeles snart iväg för att jobba ett kvällspass.
Fick visst jobb både tisdag och onsdag nu också. Så kan det gå ibland. Så tyvärr blir det ändrade planer för imorgon, och så missar jag fotbollsträningen på onsdag..

Men nu ska jag fixa iordning mig och frågan är om det inte blir dubbla strumpor idag. Är ju iskall redan nu om både fötterna och händerna.


/Lalla.

Januari 17

Knutgubbe igår.
Så himla rolig tradition :)

Först blev det tacos hos Elin innan det bar iväg på rundan till en hel del hus faktiskt. Fick både det ena och det andra att dricka, men det mesta gick ner :p
Och sen var det Viran för hela slanten.
En helt klart lyckad kväll, och det tackar jag mitt sällskap för och alla andra trevliga och fulla människor :)

Nu ska jag leta reda på en pulka och en stjärtlapp och så ska jag och Zandra ut och åka :)
En perfekt dagen-efter-knutgubbe-dag :)

/Lalla.

Januari 15

Nu har jag hjälp mamma med tre ansökningar. Tänk om hon kunde få något positivt svar någon gång!!
Så nu ska jag ta och fixa iordning mig lite smått och fixa med lite stuffs inför morgondagen. Fick ett samtal imorse om att jag ska jobba 13-21:30 så det är bäst att sätta lite fart och få upp värmen tills dess.

Imorgon är det knutgubbedags, be careful out there ;)



/Lalla.


Januari 14

Var i Linköping idag. Men det blev inget seminarium för min del. Men jag överlevde ändå. Eller tack vare att jag inte var där så överlevde jag.
Hämtade ut salstentan och jag är så arg att jag vill gråta. Hade jag bara klarat ett begrepp till så hade jag fått godkänt, kanske till och med väl godkänt. Men istället blev det underkänt. Sämst!!

Har kollat på Ice age 3 idag med Janni :)

Och planeringen inför lördagen är i full gång. Jag är glad att det oftast finns lösningar på problemen. För det mesta ska väl tilläggas, det är ju inte alltid Lalla får som hon vill om man säger så.

Nu ska jag nog strax ta och sova. Imorgon ska det bli en promenad för att fota lite är det tänkt :) Och så ska jag hjälpa mamma med lite jobbansökningar. Och förbereda lördagens bravader.

Snart dags att sova, helst innan ögonen trillar ut. Plupp-plupp.


/Lalla.

Januari 13

Och nu är julen borta. Eller inte riktigt än, från och med knutgubben är julen totalt slut, alltså på lördag :p
Har haft praktik idag då vi hade julgransplundring.
Sen kom jag hem vid tre, har gjort två satser med muffins och kladdkaka. Tyvärr misslyckades jag med den för den är alldeles för kladdig. Men den smakar bra ändå :p

Nu ska jag packa inför fotbollsträningen. Ser inte fram emot att komma ut i kylan, men det ska bli riktigt roligt att röra på sig igen och träffa folket. Och för en gångs skull ska Helen prova på att se hur det går med knät också.. Håller tummarna och hoppas på det bästa.


/Lalla.



Januari 12

Igår blev det att jobba på hemtjänsten, och självklart så fick jag skogsturen. På hemtjänsten kan minsann allt hända. Som tur vad gick det bra att köra ute på skogsvägarna. Såg en hare, slirade uppför en liten pyttebacke men klarade galant den värsta. Och mycket roligt får man höra vill jag lova. En sa "men i dina fickor ska jag ju inte va". Haha! Och en annan, som typ inte ser ett skvatt, sa att jag var lång och kraftig. Thank you.
Men, jag trivs toppenbra på hemtjänsten och hoppas på att det blir fler arbetsdagar snart igen.

Iallafall, när jag väl kom hem, tack vare Carro & Johnny, så blev det sista-minuten-plugg och inlämning innan deadline. Dock inget arbete jag är nöjd med, men skitsamma.

Idag har jag haft praktik och det har varit riktigt trevligt att träffa Janni igen. Den tjejen har jag saknat, har ju varit sjuk var och varannan dag med sin stackars tå. Men nu är hon fot for fight igen, och det gillas.
Var kvar på ett übertråkigt möte och fick vänta i en kvart ute i kylan. Så det var nära att mina tår skulle gå av, men efter en timmes uppvärmnign här hemma så lever jag fortfarande.
Hade tänkt baka muffins först, men skjuter upp det till imorgon, då kommer jag förhoppningsvis hem lite tidigare. Och imorgon så drar fotbollsträningen igång igen. Som jag har längtat!

Och lördagens planer rann ut i sanden och här står jag nu ensam. Vi får väl se hur det blir av'et, men det ser ju inte direkt lovande ut.

Nu ska jag checka läget och kanske ska man försöka komma isäng tidigt ikväll? Vi får väl se.


/Lalla.

Januari 11

Idag har jag varit på mitt alldeles första kommunstyrelsemöte. Det ni. Tydligen var jag yngst där på väldigt länge, så kanske dyker jag upp i tidningen så småningom. Vet inte riktigt om jag är så sugen på det, men är det valår så är det ;p

Så nu sitter jag med den förbaskade avhandlingen. Ska jobba på hemtjänsten 15-21:30 också så kommer kanske få sitta och skriva som en tok ikväll när jag kommer hem. För den måste skickas in senast 23:50 ikväll, annars är det kört inför salstentan..
Men nu har jag fått veta att jag blev godkänd på hemtentan jag gjorde innan jul iallafall, wiie! :D Dock inte på salstentan, och jag ser inte fram emot att göra om den igen.. :/ Hoppas att omtentan på hemtentan gick bra nu iallafall..

Nej, dags att skriva så det ryker. Ska hinna med en buss om en timme också. Stressa på, hej och hå!


/Lalla.


Januari 10

Och jag som inte skulle plugga mer i helgen, haha!
Här sitter jag nu och skriver på avhandlingsarbetet som ska vara till grund för salstentan om två veckor, jippie..
Men sen ska jag och systeryster gå ut och gå iallafall! Så man får lite frisk luft i sig.
Just nu är det ju rena rama mildvädret ute, endast -3.2 grader ;p

Steken är snart färdig (stek på en söndag?!) så det är bäst att försöka skriva minst ett stycke till iallafall, så jag kommer en liten bit på vägen iallafall..
Hoppas att ni får en trevligare söndag än vad jag kommer ha.

/Lalla.


Januari 9

Nu är granen utflugen och tomtarna är borta.
Ser fram emot knutgubben redan nu :)

Nu blir det film och lite värme.


En riktigt kall lördag på er alla.
/Lalla.


Januari 8 - Fredagskväll

Nu är hemtentan inskickad och jag hoppas att dom är nöjda med den så att jag åtminstone kan få ett litet G. Hoppas hoppas hoppas!!

Nu blir det tacos och mys i soffan för att komma upp i normal rumstemperatur igen. Mina fingrar är helt blå och ändå sitter jag här i mina varma myskläder insvept i en filt. Inte ska man väl behöva vantar också? ;p


Fredagsmys på er!
/Lalla.

Januari 8

Sitter här med min förbannade hemtenta och vill bara gå och sätta mig framför tv:n och glo. Men icke, två sidor kvar att få ihop något bra på, skriva en referenslista och kolla så att texten har någon röd tråd väntar. Urk, jag vill inte gå i skolan längre. Är så himla trött på Linköping på alla sätt och vis. Jag vill ha sommarlov nu och se fram emot ett enda år kvar i Norrköping. Och framförallt att jobba på hemtjänsten, som vanligt istället för att läsa en massa tråkiga böcker som man knappt förstår.

Men, tittar ut och nu snöar det litegrann igen. Solen sken förut också, men inte längre. Imorgon ska jag ge mig ut på en långpromenad är det tänkt.


Men det är väl bäst att sätta fart med hemtentan så att den kan bli färdig någongång. Huuh.



/Lalla.

Januari 7

Kallt som tusan var det imorse (nu också för den delen), och trött var jag, men jag lyckades komma upp i tid för att hinna fixa iordning mig.
Åkte till Viken och jag har nu i verkligheten sett hur det ser ut när man har punka på höger bakdäck ;p Det löste sig iallafall och vi kom fram till Karsmåla för att prata skit, laga mat, öppna julklappar, se på film och fika. En riktigt. riktigt trevlig dag med andra ord :)
Blev sen skjutsad till Viken igen för att vara med på S-gruppens första möte för i år. Helt seriöst så börjar jag faktiskt bli nervös inför måndagen, då mitt alldeles första kommunstyrelsemöte äger rum. Alltså, jag kommer vara där som ersättare, så att det vilar ju inget tyngre ansvar på mig, men ändå. Men visst, intressant kommer det ju också bli.

Nu ska jag sätta mig och titta på tv en stund och försöka varva ner. Imorgon blir det att gå upp tidigt igen, för då ska det skrivas hemtenta, urk. Inte lika roligt som att gå upp tidigt idag direkt ;p Wish me good luck.


/Lalla.

Januari 6

Har svängt ihop två satser med fudge. En med skumbananer och en med skumtomtar :) Hoppas att det smakar bra sen.

Och snöar gör det, som bara den.


Nu ska jag läsa lite avhandling, och kolla mycket på Vänner.
Imorgon ska jag på en tripp till Vika :)


/Lalla.

Januari 5

Tog mig lite sovmorgon idag, igen.
Men har ändå hunnit med att plocka lite, hjälpa mamma med ännu en jobbansökan, skriva lite på den här urtråkiga kursuppgiften..
Jag hittar inga ord som beskriver hur mycket jag längtar tills detta pluggande är över!

Ska försöka kolla på hur mycket kort jag ska framkalla sen också. Det är nog en del det.
Hade ju tänkt mig att ta en promenad idag också, men 12 minusgrader känns inte så lockande. Tyckte det räckte med 7 häromdagen ju.

Oj, nu är snart batteriet dött..

/Lalla.

Januari 4

Har varit en lång dag på jobbet idag, med två städ, larm och tillsyner och matkörning. Låter inte mycket för världen, men det var det, där och just då. Tror alla var helt sega i kolat efter denna dag. Så orken tog slut, vart tyvärr inget pluggande idag. Men det ska det bli imorgon. Då måste jag sätta fart. En ledig dag imorgon, och har massor med saker att hinna med.
Åh, vad jag inte ser fram emot skolan på tal om någonting annat. Så trött på't, och ändå så väntar två hela kurser innan det är dags för sommarlov, och en del rester utöver dom här kurserna ska hinna med också.. Snark..

Har egentligen inte mycket att berätta. Tiden rullar på, way too fast.


/Lalla.

Januari 2

Och så var 2010 redan i full gång.


Så här såg iallafall mitt 2009 ut (i stora drag):

Januari
Firande av Kim & hennes födelsedag. Knutgubbe :) En tripp till Stöten med Lena, A-C & Johanna. Coiltech-cup.

Februari
Middag med grupp K :) Firande av Fredriks 30-årsdag med en kryssning med Cinderella :) Helen fyllde 18. Kopparcupen.

Mars
Operation av mitt födelsemärke. Firande av min födelsedag.

April
Start av fotbollssäsongen.

Maj
Tripp till Ullared med Lena, A-C & Kim. Carro fyllde år :) Vårruset. Ekenäs riddarspel.

Juni
Mamma fyllde år. Avslutningsmiddag med grupp K. Gusumsdagarna. EU-val. Till Liseberg med Kim & Fredrik. Fotbollsskolan.

Juli
Karnebåtfestivalen. Fotbollscup ;p Minigolf på Ekön med Kim & Fredrik. Zonny fyllde 14. Tripp till Västervik med Kim & tältade.

Augusti
Började plugga i Linköping. Rix FM-festivalen med Kim. Mitt första möte inför kyrkovalet. Pappa fyllde år. Kräftfiske ute i stugan. Ljusparty i Skrickerum. Viksåttan.

September
Titanix i Viken :) Kräftskiva i Viken. Tripp till Ullared med Lena, A-C & Josefine. Tillbringade en hel dag ute i Skönero och hjälpte till med laget. Kyrkoval (jag blev ordinarie ledamot i kyrkofullmäktige). Var med i en studiecirkel angående socialdemokraternas historia, organisation och ideologi. 

Oktober
Bussresa till Ullared med Helen & Carro. Scrapbooking-dag med Janni. Oktobermarknad. Halloween/inflyttningsfest i Viken.

November
Avslutningsfest med GIF. Julbord i Ringeboa med Carro. Fotbollsavslutning med Laserdome.

December
Tog svinsprutan. Kim och jag tatuerade oss. Mitt alldeles första kyrkofullmäktige. Julfest med jobbet. Studiebesök på kommunhuset. Mitt alldeles första kommunfullmäktige (som åhörare). Blev vald till ersättare i kommunstyrelsen. Julafton x3. Bio: Göta kanal 3. Nyår.


Och som vanligt har året också innehållet en hel del fika och mys och party med vänner, fotbollsträningar och matcher, jobb på både hemtjänsten och på Ringarums och Gusums förskolor, plugg, promenader och bakande.

Någon annan dag snart så ska ni även få se lite minnesbilder från 2009.



/Lalla.