April 30

Fredag idag och jag blev väckt av min telefon. Nej, det var inte alarmet utan ett samtal. Så det var bara att pallra sig upp och fixa iordning sig och åka iväg till Ringarum för ett jobbpass. Nu är jag hemma igen eftersom jag snart ska dit igen. Delade turer är helt okej, förutom att den där tre timmars-rasten ibland känns rätt så meningslös. Men snart är det dags att äta iallafall. Annars går jag bara omkring och väntar på att jag snart ska åka.

Ikväll blir det partaj ute i Karsmåla. Ska bli riktigt trevligt. Missar tyvärr grillningen, men det kommer nog bli bra ändå :)

Imorgon är det första maj och det är klart att ni ska komma till Folkets hus i Gusum mellan 11-13. Tal kommer hållas av Johan Birath, Helen Johansson Kokkonen, Lasse Beckman och Erland Olausson. Underhållning, kaffe och lotterier också förstås.
Detta är ju inget man vill missa i första taget.

Nu kom solen fram, härligt :)
Dags att packa inför kvällen också så att jag inte glömmer bort det.

Trevlig valborg på er alla!



/Lalla.


April 26

Idag blev det ett rätt så långt jobbpass på hemtjänsten. Har varit en riktigt skum dag med mycket att göra och blandade känslor. Och jag vet inte, men det kan hända att jag städade bort min hjärna på eftermiddagen. Eller, kanske fastnade den i mangeln? Just det, jag har manglat idag! Det ni ;p Dessutom har jag kört en fin bil medans vår var på tvättning. Vilket lyx :) Och lite tråkigheter har jag hunnit med också, förutom alla vardagligheter. Flexibilitet är A och O inom hemtjänsten, så är det bara.

Nu är det snart dags för träning. Känner inte direkt för det, men huvudet måste rensas lite, och röra på mig måste jag ju göra i vilket fall som helst.
Men jag kan ju säga redan nu att det ska bli riktigt skönt att lägga huvudet mot kudden sen.


/Lalla.


April 25

Gårdagens match blev en förlust, igen. 4-2. Vi gjorde ju iallafall mål denna gång, så lite bättre var det ju än seriepremiären :p Igår var jag helt röd och blå om benen, snyggt matchande GIF/WIFs färger :p Idag pryds mina ben av ett par vackra blåmärken. Men det är smällar man får ta i fotboll, vinst som förlust, tyvärr.

Idag är det fortsatt städning som gäller. Sen ska jag ge mig ut i söndagssolen och gå tallarna runt :)
Ikväll är det gympa som gäller.
Och imorgon väntas ett pass på hemtjänsten igen :)


/Lalla.

April 22

Sitter nu på Bomull och väntar på att klockan ska bli 10. Då ska jag äntligen få träffa gamla, kära grupp K :)

Och det är väl ingen som har missat att det snöar ute. Men som alla andra undrar jag: Vart är våren någonstans? Jag är upp över öronen mätt på snö nu.

I dagens NT kan man läsa en debattartikel om Valdemarsvikspolisen. Läsvärd!

Ikväll blir det gympa. Sen är det nästan helg, underbart :)



/Lalla.

April 21

Idag kan man i Norrköpings Tidningar läsa en insändare som handlar om Gusum. Den tycker jag att ni ska läsa.

Nu ska det pluggas lite innan det är dags att bussa till Linköping.



/Lalla.


April 16

Nu är det verkligen vår!
Häromdagen var jag och Carro ute i hennes sommarstuga, helt underbart härligt. Hittade mängder med blåsippor också. Tog lite kort med mobilen, men tyvärr syns det ju inte så bra, det ser ju mycket bättre ut i verkligheten.

  

 


Idag tog jag och mamma den vanliga svängen runt kyrkan och tallarna och såg även då tussilago, vitsippor och blåsippor. Och något som jag tror mamma kallade skogsviol? Gott luktade det iallafall :)

Och jag hoppas att ni i Valdemarsviks kommun har varit ute idag och hittat en av de många namnslistorna som är på vift här och där för att skriva på ert namn. Det är väl självklart att vi vill ha polisen kvar i Valdemarsviks kommun? Inte ska väl allt försvinna härifrån. Ibland blir man rädd.

Ikväll ska det lagas hemmagjord pizza.
Bra uppladdning inför morgondagens seriepremiär.
11:00 på Motorstadion möts Gusum/Valdemarsvik och Åby. Kom och kika :)
Jag hoppas att det snart är gräs som gäller, grus är inte alls lika roligt. Tänk när vi kommer upp på Dalängen i höst och spelar våra hemmamatcher. Underbart!

Ha en trevlig fredagskväll nu folket :)




/Lalla.

April 11

Och snart så var helgen slut igen då. Men än är det ett par timmar kvar :)

I fredags blev det en fika hos Carro. Sen på kvällen blev det grillat, bra musik, en massa prat och skratt och lite för mycket att det goda drickat. En och annan godisbit slank ner på köpet också ;p Och så lite Guitar hero på det.
Lördagen började rätt så segt men efter en härlig frukost vaknade man till igen. Kvällen blev lugn med tv-tittande.

Idag skulle man upp tidigt för att åka iväg till stan för träningsmatch. Avspark klockan 9 på konstgräset i Hageby mot Svärtinge. Vann med 4-0, så det var en bra match :)

Nu har Kim & Fredrik varit här och fikat. Nu blir det lite plugg och städning och ikväll är det gympa :)


/Lalla.

April 8

Igår var en dag som var fullklottrad i kalendern.
Först föreläsning i Linköping 8-10. Sen jobb i Gusum 12:45-16. Sen blev det en tur till Karro för att prata skit och fixa med ansökan till höstens studier. Och så var det ju såklart träning sen 19-21 :)

Idag blev också en sväng till Linköping där jag fått se nya vyer. Alexandra Nestor, som har världens sämsta lokalsinne, hittade både till och från stadsbiblioteket i Linköping helt själv! Jag är förvånad och har inte lyckats smälta det än ;)
Blev en promenad i stan också innan jag åkte hem till Gusum igen.

Nu har jag också varit på bibblan och lånat en bok. Så när jag har bakat lite kakor så ska jag ta och börja läsa. Ser fram emot att för en gångs skull läsa en skönlitterär bok. Och fler sådana kommer det bli sen på mitt sommarlov :)


/Lalla.

April 5

Söndagen bestod av jobb på hemtjänsten och ett gympapass :)

Idag blev det inte så mycket till sovmorgon. Gick upp för att åka iväg eftersom vi hade träningsmatch i Sörping på konstgräset. Detta har jag sett fram emot bra länge, men motivationen sjönk fort då vi kom dit och dom inte hade rört snön som kom inatt. Men de fixade så att vi iallafall såg linjerna så sen var det bara att spela. Kallt och blött om fötterna blev det, och man kan ju inte påstå att det var någon skönfotboll inte. Nej, snarare grisfotboll.
Bråvalla fick en straff som dom satte, sen fick vi också en straff som jag satte. Alltså slutade matchen 1-1. 

Så nu är jag lite slö i kroppen om man säger så. Det känns att det var typ en och en halv vecka sedan jag rörde på mig. Men nu är jag på g igen! :) 
Nu ska det kollas på film tänkte jag, Pappas flicka.

Imorgon är det en ny kursstart igen. Det betyder alltså att det är 10 veckor kvar till sommarlovet. 10 långa och jobbiga veckor kommer det vara. Men det kommer förhoppningsvis att gå fort.


Passa på att njuta av denna lediga dag nu, snart är det vardag igen.

/Lalla.


April 3

Idag på självaste påskafton har jag jobbat på hemtjänsten 7:15-13:30.
När jag kom hem tog jag med mig mamma ut på en promenad runt kyrkan och tallarna i det underbara vädret.

Sen blev det en sväng till affären, vilket resulterade i att jag har bakat en sats med russinkakor och nu står även två tårtor i kylen :) En är en test för familjen Nestor och den andra ska få följa med till jobbet imorgon.
Så nu tänkte jag ta det lite piano och ladda upp inför morgondagen då det blir att ge sig upp för att jobba precis samma tid, och faktiskt ha exakt samma rutt som idag.


Här kommer lite kort. Inget av det är speciellt vackert, men av erfarenhet så vet jag att även fula kakor kan smaka bra :)


Detta ska föreställa kokostoppar med lime. Haha, jag vet, vart är topparna? Det blev snarare flarn, men dom smakade bra ändå :)



Havrekakor med kanel i.



Russinkakor. Dom här har jag inte smakat ännu.



Och här har vi tårtorna. Även detta är ett testförsök, så vi får väl smaka och se ;)


Glad påsk!

/Lalla.


April 2

Under årets långfredag har jag gått runt kyrkan och tallarna med mamma. Jag har också trillat köttbullar :)
Jag har också hunnit med att jobba ett kort kvällspass som jag precis kom hem ifrån. Idag slapp jag byta en lampa över spisen iallafall.
Detta råkade jag ut för igår och det där plastskyddet som man ska ta bort först hade någon satt dit fel så jag kom inte åt glödlampan eftersom jag helt enkelt inte fick loss det. Men envis som jag är så fick jag bort ena spärren och lyckades klämma in handen emellan och byta lampa. Jag blev nöjd för ett lyckat uppdrag och farbrorn blev glad för ljuset i huset :) Alla var tillslut nöjda och glada alltså, även om vägen till lycka ibland kan vara krånglig ;) 

Nu blir det en lugn hemmakväll. Imorgon bitti blir det jobba igen.


/Lalla.


April 1

Då var årets födelsedag över. Har fått sjukt många gratulationer så det tackar jag så mycket för.
Igår blev det en lång dag med plugg, opponering mellan 13-17 med endast 10 minuters rast (vilket betyder att jag var helt väck i huvudet när det väl var min tur som förståss fick vara sist).
Men jag överlevde och så blev det att åka hem för att äta tårta och öppna presenter :) Det bästa av allt var att hela familjen var hemma på en och samma gång. Låter kanske konstigt i och med att alla faktiskt bor under samma tak, men det betyder ju aldrig att man är hemma samtidigt under dygnets vakna timmar.

Idag har det blivit jobb på hemtjänsten igen med handel och dusch och städ och hela viddevitten. Först 7:15-15 och sen 16:30-19:30, med lite övertid på båda passen. Så nu är jag skapligt trött men det gör ingenting! Imorgon har jag sovmorgon, och dessutom är det faktiskt påsk! Jobbar i och för sig, men det är jag glad för :)


Nu ska jag varva ner lite framför tv:n innan jag ska försöka ta igen lite behövlig sömn.


Och om ni inte hunnit åka till Blåkulla, skit i det. Jag var där en snabbis, och i år var det faktiskt inget vidare. Vi får hoppas det blir bättre nästa år istället ;p


/Lalla.