December 27

Längesedan nu. Haha. Men jag har haft fullt upp och ingen lust att sitta vid datorn heller eftersom jag haft så mycket roligare saker att göra :)

Julafton
Tomten hade varit här med ett morgonpaket (as usual) och likaså tomtenissarna. Julmat, Kalle Anka, Kan du vissla Johanna och julklappsöppning. Godis, julmusik, en massa jul och julstämning. Lite snö föll under eftermiddagen, så det var inte en grön jul helt och hållet. På kvällen blev det filmtittande och som vanligt, ostbricka på kvällen :)

Juldagen
Tv-tittande. Mormor och morfar kom hit och då blev det smörgåstårta, fika, julklappsöppning och massa prat. Sen på kvällen blev det ännu mera film- och tv-tittande.

Annandag jul
Biltur till fastrarna, farbröderna och kusinerna med sällskap. Där blev det väldigt stark mat, en massa julmust, tärningsspelet, julklappslotteri, barnen fick öppna sina julklappar, godis och fika och självklart en massa prat och skratt. Tärningsspelet höll på i en evighet denna gång tyckte jag, och det jag fick med mig hem var en påse med godis. Haha, men så enormt kul det var. I all hast så slänger man ju ur sig så roliga kommentarer. På kvällen så blev det att se på Körslaget och Ghost whisperer.

Och idag är idag. Ska snart hänga upp lite tvätt och sen i eftermiddag så tänkte jag gå en promenad. Det enda nyttiga jag gjort nu på heela julhelgen.
Men så kan det gå. Jag ska ändå ta igen detta nästa år ;p


Bilder kommer snart, när det finns tid eller vilja igen för att sitta här.


December 23

Imorgon är det dopparedagen :)

Idag åkte jag och mormor en sväng till Vika på förmiddagen.
Sen så åkte jag till Anna så nu är jag totalt annorlunda, och julfin :p
Har sen klätt granen, provsmakat skinkan, skjutsat upp H och Z till morfar, traskat hemåt och plockat fram lite tomtar och glitter till mitt rum :)
Så, nu borde julkänlsan komma.


Here's some pics :p

Julgranen med alla klappar :)


Jag (och Helen) ;p


Och här har vi mig igen, och Zonny ;p


God jul på er gott folk :)



PS.
And my skrutt, självklart vill jag ha en åktur. Och många hoppas jag att det kommer bli :) Kisses & hugs to you.
DS.


December 22 - Spindel

Jag hittade nyss en spindel under mitt element! Jag hatar spindlar! Usch och fy och jag bara ryser i hela kroppen. Nu är det iallafall inne i dammsugaren, och mamma får nog ta och byta dammsugarpåse skulle jag tro, utifall att..

Usch, dammandet är färdigt. Så det är dammsugning och skurning kvar. Och lite finlir :p

Imorgon ska jag agera chaufför igen. Mormor ska till Viken så jag ska skjutsa dit henne. Sen så kanske jag lånar bilen till Sörping också, eftersom jag ska till Anna och HårDesign ;p Vi får se. Annars blir det buss.


Nae, ska väl försöka ta ett krafttag till, och sen blir det nog tv-tittande för min del. Jag är trött.

December 22

Pappa har gjort en till sats med julkola :)
Jag ska snart damma det sista (men jobbigaste) och sen blir det att dammsuga och fixa och pula.
Det ska bli så skönt när allt är städat och klart.
Ikväll ska jag nog ta och se någon film tror jag. Som belöning ;p


Imorgon ska frillan fixas :)

December 21 - Julkola

Och jag bara älskar doften av pappas julkola!
Känslan av jul börjar sakta infinna sig, litegrann.
Men jag saknar snö!!
Jag får nöja mig med pappas julkola sen när den har stelnat och paketerats :p


Åter till städandet.

December 21 - Fortsätta

Nu ska jag ta och fortsätta städa.
Sen ikväll så är det Erik och Mackan - snygga och smärta. Tror det var idag som dom kommer prata om andar och sånt, spännande. Ska skriva på en uppgift också idag hade jag tänkt.

Så det kanske jag förresten tar och gör nu, och sen ska jag vara effektiv när jag städar sen ;p Bara man har musik på så går det ju bra :p

December 21 - Paus

Har nu tagit mig en liten paus i allt städande. Det går inte fort, men det blir gjort ordentligt.
Nu har vi tänt det fjärde ljuset här också.
Och pappa ska snart fixa julkola - mums!

December 21

Gårdagen:

Jag och Fredrik åkte in med 2-bussen in till stan. Där köpte jag en hi-tech-våg till mamma och pappa och en tröja till syrran (inga julklappar, eftersom jag är färdiga med dom!).
Tog sedan spårvagnen till vägverket. När vi kom gående på stigen så kommer förstås Kim i bilen och ska precis köra iväg, så vi gömmer oss bakom en buske tills kusten är klar och vi går och snackar skit med Ubbe. En enda lång väntan tills Kim äntligen kommer tillbaka, och då står hela hejjarklacken där, hela 5 pers! Och vi får alla gratulera vår Guld-Klimp när hon nu klarade sin uppkörning, 081220 :) Ooh, happy daaay :B
Vi åker till Leons och firar med hamburgare innan det bär av mot Viken och Hemköp för lite handel innan vi väl kommer hem till Storgatan.

Där så börjas det firas, spelas Geni (som Kim vinner, allt tack vare barnfrågorna), isglas-shotning, drinkning och en massa prat och iordningfixande innan det blev en timmes bowling på Davidssons. Och vet ni vad? Dom tar fanimej inträde där! 50 spänn för att komma in på Davidssons efter klockan 11, även om man ska bowla. Vilka nötter!
Sen blev det en lite avslagen efterfest på Storgatan innan fyllechaffisen kom och jag kom hem för att äntligen få sova efter en lång men rolig dag :)


Aldrig mera körlektioner!


It's amazing, it's amazing!


En helt klart trevlig kväll :)

    


Och bowlingen, den vann Kim. Så i det stora hela så hade Kim världens bästa turdag:
¤ Klarade uppkörningen och fick sitt efterlängtade körkort.
¤ Vann på Geni.
¤ Vann bowlingen.
Hon skulle köpt sig en lott om inte klockan redan var halv 1 då vi kom på det ;p



Nu är det städning som gäller här hemma på Kvarnvägen iallafall.

December 20

Städning pågår för fullt.

Och om tre timmar bär det av in till stan.
Håller alla mina tummar och tår.


Städningen fortsätter.

December 19 - Skjutsat

Har skjutsat morfar till och från Viken nu. Hoppas att han blir bra snart. Och nej, om ni nu trodde det så var han inte full. Han är sjuk och kan knappt gå. That's why.
Men, nu är han iallafall i Gusum igen. Skulle bara ta en kort vända med hundarna, men han ville promt inte ha sällskap. Så syrran och jag traskade hemåt.

Har nu fått in alla grejer i övre delen av min garderob. Imorgon så ska jag ta de två största delarna. Tänkte försöka slå in alla julklappar imorgon också, även de som behöver en kartong ;p


Förresten så stod polisen vid Gusums rondell när jag kom :o Men eftersom dom stod mitt i vägen så stannade jag till, men då körde dom iväg och jag kunde lugnt köra hemåt. Dom hade iofs pratat med en liten mopedist, men ändå. Blev ju lite nevös där ifall jag skulle få blåsa och grejer ;p

Nu ska jag nog faktiskt ta och göra iordning mig inför att sova. Jag är trött, och hinner inte med att ta världens längsta sovmorgon imorgon heller.




Sov så gott.

December 19

Idag så var det sista dagen i skolan! :D Så jävla skönt!
Hade vår studentverkstad, och vår grupp började. Det gick riktigt bra och jag är nöjd med oss i grupp K :) Det var en bra avslutning på året :)
Så sen blev det att utvärdera studentverkstan, lite lunch och en liten sväng på staden innan det var dags för hemfärd. Hann med en tur till systemet också, inför morgondagen ;p

Fick springa till bussen imorse. Hehe, det var inget roligt det. Tur att man ser så långt i förväg om bussen kommer eller inte här där jag bor ;p Så jag kom faktiskt före bussen till hållplatsen, så det så ;p


Snart bär det av till Viken med morfar och syrran. Men innan dess så ska jag börja med min garderobsstädning, som jag förhoppningsvis kommer bli färdig med imorgon.

Och just nu så ska jag ta och skriva två julkort ;)

Tjingeling

December 18 - Julklappsinslagning

Nu är alla mina julklappar till mamma, pappa, syster och bror inslagna! :D
Har några kvar, men orkar inte gå ner för att leta upp passande kartonger just nu ;p
Dessutom är det ju alltid lite roligt att spara på det goda ett tag ;)


Så nu blir det att lyssna på "julen är här" och börja städa lite vackert innan det är dags att gå och lägga sig. Ska ju upp tidigt imorgon också, segt! Men sen är det jullov!

December 18 - Uppkörningen

När jag åkte buss in till stan för att köra upp (andra gången, då jag klarade den) så hade jag denna låt på mp3:n.

The Ark - Disease
 

Och när jag lyssnade på den, då fick jag kraft. Inte för att jag redan då var på säkra sidan att jag skulle klara uppkörningen. Men jag visste att jag denna dag skulle ge allting. Jag skulle vara uppmärksam och jag skulle göra allt i min makt för att få det förbannade körkortet. Och det fick jag. Jag hoppas att Kim lyssnar på denna låt innan hon kör upp. Jag håller alla mina tummar och tår för henne då det är dags :)
Jag vill fira på lördag kväll :B

December 18 - Bilderna

Nu har jag fixat ut bilderna inför studentverkstan imorgon. Nu ska jag leta reda på det band jag förberett och lägga fram så att jag inte glömmer det imorgon.

Så nu ska jag ta och slå in lite julklappar, och sen tänkte jag faktiskt börja städa lite smått. Vet inte om jag ska börja med bokhyllan, garderoben eller skrivbordet..? Men tror att jag börjar med skrivbordet. Tar garderoben när jag har mer tid och ork, typ på lördag. På lördag förmiddag alltså :p


Endast en skoldag kvar!!

December 18

Slutade lite tidigare idag. Så nu sitter jag här i datasalen för att skriva vidare på min portfolio. Får se hur långt jag hinner, är inte så väldans motiverad. Men lägger nog in arbetet på usb:t så kanske jag kan be syrran lite vänligt om jag får låna hennes dator någon dag..

Men, just nu så är jag upptagen iallafall.

Förresten, hade kunnat få jobba på Gusums förskola idag! Men jag var ju tvungen att vara här!! :( Hoppas det kommer fler tillfällen..


Nu måste jag komma igång.

December 17 - Rip

Jag tänker på dig.
Jag saknar dig.
Jag saknar er.


R.I.P
Stina Andersson
2008-12-17

December 17 - Hemma

Nu är jag hemma igen efter en lång dag.
Pappas sista julklapp är nu färdig. Likaså Marias och Carros och morfars. Nu saknas ett paket till tärningsspelet och en sak till mamma. Sen är det finito, och det roliga är kvar. När alla ska öppna sina julklappar :)

Och planer har bokats.
På fredag ska jag vara fyllechaffis. Och på lördag behöver jag en fyllechaffis, som är så go och ställer upp :) Taack!
Nu får vi hoppas att denna lördagkväll blir bra bara, men det tror och hoppas jag allt :p

Imorgon så väntar gruppträff 8:15.
Sen så ska vi ha vår sista 3-dim-verkstad.
På lunchen så ska vi också gå och köpa material inför studentverkstan som vi ska ha på fredag.
Sen så ska jag försöka hinna plugga lite vid datorn i skolan innan jag åker hem, men måste hinna med senast halv 5-bussen, för jag ska även gå till bibblan här i Gusum och höra om det är möjligt att "mina" 3-åringar får göra ett studiebesök där under nästa praktikperiod.
Ja, det var väl min torsdag det.
Vi får väl se om det är så den kommer se ut.

Nu så måste jag ju regga alla mina promenader som jag gått under dagen på Piggelino. Det blir faktiskt en hel del fast man inte tror det :)

December 17 - Redan

Nej. nu pallar jag inte mer.

Nu drar jag mig mot stan igen. Klockan är ju 2 redan!
Det blir att fortsätta plugga ikväll, och imorgon. På fredag kväll har jag ju också tid, eftersom jag ska vara fyllechaffis åt morfar ;p


Men, nu drar jag.

December 17

En morgonpromenad blev det ju idag, tack vare att jag skulle gå upp och hämta morfars bil. Sen bar det av till viken med mamma för att besikta den, och det gick bra. Fick ju lite anmärkningar, men gick igenom besiktningen galant ändå. Var ju bara småfel, än så länge..
Sen åkte vi till bibblan för att lasta av en hel hög med böcker. Skönt att bli av med dom, böcker från förra kursen liksom ;p

Så sen blev det att ta det lite lugnt hemma och duscha innan jag bussade in till stan. Så har hittat en till julklapp. Ska sitta och skriva lite nu tänkte jag innan det bär av till affärerna igen :p


Tjingeling

December 16 - Kväller

Och så var det redan kväller.

Helens och Zonnys paket är helt och hållet färdiga nu :) Endast två små saker kvar till mammi och pappi så är deras också färdiga.
Jag är så trött, så det blir nog att lägga sig snart.
Imorgon ska jag vara så snäll så att jag ska besikta morfars bil (Allra första gången, så det är ju lite nervöst). Jag övertalade mamma så att hon ska följa med som sällskapsdam :p Sen så blir det att åka in till stan för att plugga och bli av med mer pengar :p

Imorgon är det endast en vecka kvar till julafton. Men framförallt så är det bara två skoldagar kvar tills det är lov då också :) Detta jullov ser jag verkligen fram emot! Förhoppningsvis så blir det inget plugg, bara ta det lugnt, umgås med vänner och ta dagarna som dom kommer och så är ju julen alltid så mysig! Jag läängtar!

Och det är ingen fotbollsträning imorgon :(
Ja, jag är faktiskt lite ledsen. Jag visste ju inte om det, förrän det var försent. Valde ju att jobba, eftersom jag antog att det skulle vara en till träning innan jul. Men icke!
Men men, får väl bli lite stadspromenad imorgon istället..

Måste ge mig ut på en snabb gång-promenad snart. Och kanske jogga? Men det är ju så tråkigt! Och fotbollsträningarna är ju mycket roligare eftersom man vet att efter allt slit så väntar ändå en liten, liten stund då vi spelar match, och det är ju det som är det allra roligaste ;)

Nä, nu håller jag på att bli långrandig och snart så börjar jag väl att älta en massa tjafs så det är bäst att runda av här och nu.


Då så, Gott natt med er.

December 16 - Pjuh

Hu, pustar ut. Jag hade också fått mina tre poäng för forskningsseminariet.
Jag hade också fått ett riktigt roligt e-julkort från Anna-Clara. Det var skitfränt! :D


Nu är det julklappsinslagning som gäller :) Me like!

December 16

Julkorten är skickade (tack vare mamma), uppföljningsseminariet är avklarat, ännu en julklapp är inhandlad (till paketlotteriet med släkten) och här sitter jag nu. Ska ta och kolla mailen så att jag också fått in poäng för forskningsseminariet. Sen så ska jag slå in julklappar, läsa lite och skriva lite. Kanske att man hinner börja städa lite smått också. En stor och läng städning väntar ju inför jul, och mina dagar känns redan planerade så att det blir nog att städa lite i taget, så att det blir ordentligt :p
Det blir nog bra ;p

December 15 - Lång dag

Det har varit en lång dag, med mycket shopping och gående hit och dit. Men, till familjen så saknas det endast 2 små julklappar, 1 julklapp till mormor, 2 julklappar till julfirandet med släkten, och så en till Maria och en till Carro, annars så är det klart nu ;p

Nu ska jag ta och kolla upp lite adresser, måste ju skicka alla julkort imorgon!
Sen så ska jag sova. Orkar inte plugga något mer idag. Är dyngtrött och ska upp tidigt resten av veckan..


Godnatt.

December 15 - En bra början

Nu ni!
Nu har jag börjat med alla min tre individuella texter, på en och samma gång.
Dom är inte på länga vägar färdiga, men jag har fått ihop en bra och hyfsad början. På den tredje texten så är jag allaredan uppe i typ 500 ord. Inte illa va? :p
Det bästa av allt är att jag för en gångs skull verkligen är ute i tid! :D Dom ska bli så gott som klara innan jul. Jag ska kunna fixa det!

Jag är nöjd. Och nu så säger både huvudet, benen och brorsan att vi ska dra oss härifrån.
Nu ska vi shoppa loss, möta upp Kim, shoppa vidare, möta upp Helen och shoppa lite till :p


Men först, en besök på toaletten :p

Ha en trevlig måndag.

December 15 - Utvecklingsplanen

Nu är utvecklingsplanen färdigskriven för den här gången. Utskriven och skickad till vägledaren.
Det blev väl okej, och klockan är nu 9.
Nu börjar arbetet med portfolion.

December 15

Nu sitter jag och Zonny i datasalen på Bomull och jag ska plugga som en jävla häst!
Vi får se hur länge jag orkar det, och hur bra det blir.

En guldstjärna till den ena buss-chauffören idag som släckte lyset. Den andra var inte lika bra eftersom han har högtalaren på högsta volym!!
Hoppas buss-veckan fortsätter så här bra :)


Nu ska flitiga Lisa börja med sin renskrivning av utvecklingsplanen.

Tjing.

December 14 - Tjugo

Nu är klockan TjugoNollNoll och nu börjar Erik och Mackan - snygga och smärta.
Sen är det nästan dags att sova.

Tjingeling med er.

December 14 - Womanizer

Jag får inte låten ur huvudet!! Blir ju helt galen!




Nu blir det att samla lite energi för slutspurten av reflektionsdokumentet här.

Sen är det Erik och Mackan - snygga och smärta. Klockan 8!

December 14 - Julklapp

Nu har Helen, Zonny och jag fixat med en av alla julklappar :)


 A Z H       



Imorgon blir det framkallning av bilderna.
Och en massa julklappshandlande med Zonny, Helen och Kim.
Men innan dess så är det plugg som gäller, så på förmiddagen så ska jag leka Flitiga Lisa innan jag får unna mig denna härliga julklappsshopping. December är en riktigt härlig månad ibland, eller oftast :)

Nu ska jag ta och skriva lite plugg tänkte jag för att underlätta morgondagen lite till.

December 14

Tredje advent. Allaredan.

Jobbat idag. Det gick bra, trodde att jag hade feber för en kort sekund, men nejdå. Det är bara att köra på. Jobbade ju med Barbro också, så då flyter ju allt på prima ballerina ;)

Anna kom hit en sväng förut. Trevligt.

Blir att läsa lite och fixa senare idag. Förhoppningsvis så blir det att se på någon film också :) Bara ta det lugnt, idag igen, helt enkelt.

December 13 - Secret window

Jag och Helen såg precis klart på Secret window.
Trodde den skulle vara bra, eftersom Johnny Depp hade huvudrollen (yummie liksom). En psykologisk triller, det var det ju vill jag lova. Men den var inget vidare bra, alls. Visst blev jag lite smårädd någon gång ibland. Men slutet, det sög. Handlingen var ju liksom helt okej, men sen spårade det ut totalt.
Nae, denna rekommenderar jag inte. Det finns bra många bättre Johnny Depp-filmer ändå. Typ Pirates (såklart) och Sleepy hollow (som jag kommer på nu, och som jag sett).


Nae, nu är det dags att laga lite käk till la familja.

December 13

Glad lucia på er.

Idag spenderades förmiddagen på Vammarskolan. Luciaframträdandet var som alltid jättebra och jag bara älskar att Pelle bevarar denna tradition så fint!
Sen så hade Zonny so och engelska som vi var med på. So:n var iallafall roligare än engelskan, men detta beror på lärarna.
Åkte sen hem och jag fryser fortfarande eftersom vi stod i kö i typ 50 minuter för att ens komma in i gympasalen. Men det var ju värt det, men jag vill få upp värmen nu!

Syrran och jag ska snart ta och se en film. Idag blir det verkligen bara en slö slappardag hemma hos oss. Men idag är det okej.
Jag ska också agera kock sen ikväll, med en variant av Carros tunnbrödspizza ;p
Ikväll är det ju Svensson Svensson också, som jag inte ska missa :p

December 12

Sista praktikdagen idag. Fick gå hem vid 20 över 2. Det var snällt. Och riktigt skönt också för den delen. Så om tre kvart så är det jobb igen hela kvällen lång. Tror att jag kommer få duscha en tant också. Uh, orkar ju inte.. Men, om det är dusch så är det en av favoriterna så det ska nog gå bra ändå.

Men, ingen sovmorgon vart det denna helg..

December 11 - Kämpa

Nu har jag pluggat lite iallafall. Och nu får det räcka.

Nu blir det att kika en liten, liten stund på tv (behöver bara tänka på annat) och snart är det dags att sova också säger kroppen, och knoppen framförallt.

Imorgon blir det praktik 7:30-15:30, och sen så blir det jobb på hemtjänsten 16:00-21:30 (tror jag, eller så är det till 20, men sån röta tror jag inte att jag har). Så det är väl bara att kämpa på.
Jag har nedräkning som Helena, bara 8 dagar kvar tills det är lov. Endast 3 skoldagar. Men 1 seminarium, 1 3-dim-verkstad, 1 studentverkstad, VFU-uppgifter som ska skrivas och lämnas in, och så de tre individuella texterna som jag så gärna vill få färdiga innan det är jullov.

Kämpa kämpa.


December 11

Gårdagens jobb gick bra. Självklart fick jag duscha och rulla upp håret på en tant. Det är verkligen inte min grej, och hon var långhårig vill jag lova! Fick jobba ensam mellan 8-halv 10 också, eftersom det ska vara så nu för tiden. Det var segt, men Kim roade mig via telefonen, och så åkte jag upp och skjutsade hem syrran :p

Imorse blev det att gå upp tidigt eftersom barnen på förskolan skulle gå lucia idag :) Dom var så duktiga så :) Sen har det väl bara rullat på under dagen, fick gå hem 40 minuter tidigare, så då gick jag till frita och väntade in Kim så vi sällskapade hit innan Kim skulle åka hemåt Vika.

Så nu ska jag ta och skriva rent utvecklingsplanen och utvärdering av Ros-uppgiften, kolla mailen och greja, och förhoppningsvis så ska jag hinna se Du är vad du äter.

Well, we'll see :p


December 10

Grattis alla Malin på namnsdagen! (Jag känner ingen Malena tyvärr).

Idag var det praktik 6-1. Och jag hade min heldag, som enligt mig gick bra. Får höra vad Helena säger imorgon.
Stina ringde också till förskolan, och jag blir ju lika förvånad varje gång när någon säger att det är telefon till mig! Så jag ska jobba på hemtjänsten klockan 3 till 8 eller halv 10.
Så jag missar träningen ikväll, och det är jävligt surt!!
Men, jag kommer iallafall att tjäna lite pengar. Jag hoppas att min hals blir bättre också, för nästa vecka ska jag fanimej träna eftersom det är julafton onsdagen efter det. Bara två veckor kvar ju, och tiden bara rinner iväg. Har ju bara två praktikdagar kvar ju.. :/ Och tre skoldagar..


Nu ska jag försöka ta det lite lugnt och spara krafter inför kvällen.
Och ni som ska på träningen ikväll, ha det så jäkla trevligt ni :P Jag avundas er :p


Tjingeling och hej då.

December 9 - Kväll

Nu är enkäten ifylld (det var ju inte direkt det lättaste, men iallafall).

Så nu ska jag ta och skriva ut min utvecklingsplan, som ännu inte är komplett, men nästintill, så att jag kan kolla igenom den en gång till ikväll och sen ska jag fasiken ta och sova!

Upp halv 5 imorgon. Yees, I just love :)


Godnatt godnatt.

December 9 - Enkät

Hade fått post idag (det är inte alltför ofta). Iofs var det bara en enkät jag ska ta och fylla i nu, om bilanvändandet i Vikens kommun. Tror ju ingenting händer ändå tack vare dessa enkäter, men eftersom jag är så snäll just idag så ska jag ta och fylla i den idag.

Kim och jag tog en liten promenix förut. Försöker planera in en lite julbak-dag snart.

Sen ikväll så ska jag ta och titta på utvecklingsplanen för att se vad det är jag ska prata med Helena om imorgon. Och imorgon har jag mitt helhetsansvar. Skönt att det är kort dag, 6-1. Då blir det att gå hem och bara ta det lugnt, innan fotbollsträningen.


Nu ska jag ta och leta reda på lite bra musik :)

December 9

En tuff dag på praktiken. Jag har mest sprungit omkring. Funderar på om jag ska köpa en stegräknare :p
Nu är jag vikarie inom barnomsorgen i Valdemarsviks kommun också. Får se om det ringer någon gång :)

Nu är Oriflame-beställningen gjord, och jag ska ta och öppna Ginza-paketet som är hämtat.


Sen blir det promenad med Klimpen :)

December 8 - God natt

Och så blinkar det till
Och dom tänder alla ljus
Och du var ensam när du kom, nu har magin brunnit ut
Och så släcker dom ner
Alla skyltar alla ljus
Och när parken ligger tom, inser du att din kväll just tagit slut
Och allting är som förut

Och så blinkar det till
Och dom tänder alla ljus
Du var ensam när du kom
Och du är lika ensam nu
Och så släcker dom ner alla gator alla hus
Och när staden ligger tom inser du
Att det är så ditt liv ser ut
Och allting är som förut




God natt.

December 8 - Inne igen

Nu är jag inne igen, och mycket varmare än vad jag var förut.
Vi blev nästan påflugna av ett rådjur! Helrädda Lalla skrek till av rädsla, medan Malin var ko-lugn :p
En trevlig promenad var det ju iallafall, som vanligt :)


Nu börjar mina tankar yra och fara igen.
Så det är bäst att skingra tankarna med någonting annat, och det fort.

December 8 - Sunes jul


Sunes Jul, helt klart den bästa julkalender ever! 



Mysteriet på Greveholm också förståss :p





Men appropå (stavas det så?) Sunes jul iallafall, så skulle jag berätta på praktiken idag för min vägledare om när Sune och hans familj är på varuhuset och då Rudolf tappar bort familjen. Haha, och då så säger ju hon affärsbiträdet i högtalarna när hon ropar upp familjemedlemmarnas namn Hakan istället för Håkan, men Helena som inte sett detta fattade inte alls poängen med det hela. Vi kom in på detta eftersom en ganska nytt barn på avdelningen heter just Håkan :P
Haha, men inlevelse hade jag iallafall när jag berättade om det :p Gash, det är nog bättre att hon ser ett par avsnitt istället så att hon vet vad jag pratar om :p

December 8 - Coldplay


Coldplay - Viva la vida

December 8 - Thinner

Kent - Thinner


Och där faller ännu ett år
sönder till små minnen
all dagar blir igår
Varför väntar du här på ingen
speciell, ingen särskild


Hur länge ska du stanna kvar ikväll?

Och där faller ännu en tår
rinner nedför kinden
Jag ska kasta allt när jag går
Fräta bort allting med Thinner
speciellt sånt man
aldrig får glömma
Jag ska stanna kvar länge ikväll

Och där faller ännu ett år
spricker upp och försvinner
men av dagarna som går
ska jag fylla varje timme...
speciellt och alldeles särskild

ska jag vara innan det
blir kväll igen...


Det är svinkallt här inne i mitt rum. Snart dags att dra sig neråt, och sen ska man ut i kylan. Usch för att det ska vara så kallt. Men så skönt att känna sig lite nyttig emellanåt också.

December 8 - Chock

I'm in chock!

Jojjo har gått och blivit Fru!
Stort grattis till henne!
Och imorgon åker hon till Thailand och allt, i hela tre veckor.
Är bara lite avundssjuk på henne ;p

Grattis grattis till vår gamla Jojjo iallafall :)
Kommer sakna henne på träningen..

December 8

Kolsvart är det ute, men jag är hemma iallafall.
Sen ska jag och Malin ut och busa i mörkret kring kyrkan :p Mihii.

Nu ska jag ta och maila till Gunilla angående vikariat. Får se vad hon säger, men det vore ju roligt om man någon gång skulle bli inringd..

Sen så ska jag pyssla lite med Löwenborg-boken och skriva litegranna.



Tjillevippen.

December 7 - Glömsk!

Attans!
Jag hade ju glömt att Hål i väggen är slut för säsongen, och därför började ju Erik och Mackan klockan 8 idag.
Men jag såg halvtimmen som var kvar, och den första halvtimmes kikade jag nyss klart på här på datorn :P Så nu har jag sett hela avsnittet iallafall :)
Handlade om fettsugning. Och jag trodde jag skully spy. Usch, hatar när dom drar med den där grejen i hela magen. Blää!

Så nu ska jag ta och lägga mig hade jag tänkt.
Som sagt så är det praktik imorgon bitti, och då behöver man sömn.


God natt!

December 7 - Stjärnor på is

Kom på en sak, så dåligt att inte Jesper och Alexandra vann igår!
Så jäkla duktiga, och så jämn nivå dom låg på. förutom då dom höjde sig ett snäpp.
Nae, dom förtjänade att vinna!



Visst, jag tycker Markus också var bra. Men inte bäst :p

Detta var ett lite kul klipp också, när Ispanelen åker en liten snutt :p





Men, nu ska jag sätta mig framför tv:n ikväll igen, för nu börjar ju snart Erik och Mackan ;)

Tjingeling och hej då allihopa.

December 7 - Klockan 7

Nu har jag skickat in Ginza-beställningen och blivit bra mycket fattigare :p Men, det är ju julklappar så det är ju faktiskt inte till mig ;p

Snart är det ju Erik och Mackan - snygga och smärta :) Jag har inte missat ett enda program av det än så länge. Det är rätt så bra jobbat för mig, men det beror nog på att det är på en bra tid, och en bra dag då jag i princip mest är hemma och pluggar.

Imorgon är det praktik igen som gäller. Halv 8 till halv 4. Rätt så hyfsad tid ändå. Så då ska jag ta och observera inomhusmiljön, ta fler kort och greja med det.
Det är konstigt att det alltid finns en massa saker som väntar på en.
Men inget annat..

December 7

Söndag och andra advent.
En promenad har redan hunnits med, och en dusch.
Så nu återstår: en beställning från Ginza, lite plugg, och tv-tittande :p
En lugn dag helt enkelt.


Och så att alla vet: Malin har vunnit ett pris för promenader på Banvallen :D Grattis!

Nu ska mamma och jag prata lite julklapps-hemlisar :p

December 6

Idag har det bakats lussekatter och pepparkakor. Självklart så lyssnades det på en massa rolig julmusik under tiden :) Det är julkänsla om något!

   
Mina lussekatter.             Helens lussekatter.         Mina pepparkakor.         Zonnys pepparkakor.


Ingen promenad vart det idag eftersom det regnar. Imorgon ska jag ut en sväng iallafall.
Istället så har jag tittat och skrivit ner vad jag har för filmer, så att alla andra lättare ska kunna se vad jag har, det är rätt kul att veta själv också. Så nu har jag kommit på lite fler boxar jag vill ha :p Förhoppningsvis så får man lite till jul, men vi får väl se :p Vadå girig?

 
Jag älskar att min Vänner-samling är komplett :) Och Sex & the City.
Och samtidigt så är det ganska roligt att gå och vänta på att One tree hill och House-säsongerna ska släppas :p
Jag måste ta och städa i min bokhylla någon dag så att mina filmer står lite bättre. Men jag vet inte riktigt hur..
Det löser sig väl alltid.


Snart är det dags för finalen av Stjärnor på is. Jag hoppas hoppas hoppas att Jesper vinner!! :D

Nu ska det poppas lite popcorn :)

December 5 - Nickelback

Har ni sett någon sorligare video?
My gosh.


Nickelback - Someday





Nu har Sara kommit och vänt igen.
Tacosen är färdiglagad och uppäten.
Nu är det tv som gäller för denna kväll.
Ska bara ta och läsa allas bloggar innan jag stänger av datorn :p

December 5 - Over you

Åh, min favoritlåt, forever!
Jag har inte tröttnat på den än, och då har jag lyssnat bra mycket på den, sen typ i våras.



Chris Daughtry - Over you




Förresten, på youtube hittar ni bra mycket bättre musikvideos, typ den här:
http://www.youtube.com/watch?v=4C_oHwLcivY <3

Nu är planeringen snart färdig.
Ska skriva min utvärdering för matsamlingen, men det tar ju inga tider så det ska jag ta och göra på direkten.

December 5 - Takida


Takida - Handlake village



Pluggar vidare ;p

December 5

Och här sitter jag, redan hemma alltså.
Men jag fick gå hem tidigare för att det är så lite barn på fredagar (och måndagar) så nu tänkte jag ta och plugga lite istället. Så mycket jag nu orkar, men ska försöka att inte ha någon press på mig utan kör så länge det går.
Väntar på ett svar från Malin också för att se om hon har tid att ta en liten promenad.
Vid tre sen så kommer Sara hit en sväng.
Sen så är det nog nästan kväller och då blir det kanske lite mer plugg men sen ska det bara bli slappande.
Måste kolla så att vi har alla ingredienser hemma tills imorgon också :)

December 4

Torsdag idag. Och jag har jobbat ett 12-timmarspass. Först praktik då mellan 8 och kvart i 4, och så 4-8 på hemtjänsten. Hej och hå säger jag bara :p

Nu har jag ont i magen och funderar på att lägga mig och läsa lite innan det är dags att försöka sova.
Börjar 7 imorgon.
Sen är det helg, och i helgen blir det nog lussekatts- och pepparkaksbak skulle jag tro. Och promenad och plugg ska finnas med på planeringen också.

Jaja, det blir nog prima ballerina.

December 3 - Träningen

Det vart volleyboll på träningen idag igen. Nu har jag inte lika ont som jag hade förra onsdagskvällen, men min högerhand ser desto värr ut. Jag måste komma ihåg att inte kavla upp ärmarna imorgon. Det är ju nästan pinsamt ju! Och värst är ju då min högertumme. Jag kände ingenting när jag spelade men sen så kom jag emot den när vi drack vatten innan vi skulle köra fotboll och ajsing bajsing vad ont den gör!
Men, kul var det ju även denna gång, och idag fick vi ju ganska mycket spel ändå. Och mina servar gick helt okej emellanåt.
OCH, när jag stod i mål under matchen så släppte jag bara in ett mål!! Och jag räddade faktiskt bollen typ tre gånger eller något. Vilken prestation! (För mig, enligt mig.)

Faan, min högerhand/arm bara skakar. Tror den vill vila ett tag. Typ till nästa fotbollsträning då vi kör volleyboll :P


Nu ska jag pyssla lite med en snögubbe här, och sen är det nog sängdags. Jag börjar bli lite smått trött nu faktiskt.
Och, Barbro ringde också förresten så imorgon kväll blir det lite jobb också :) Bara fyra timmar iofs, men det nöjer jag mig med eftersom jag ska börja 4, och jag slutar praktiken halv 5. Haha, men det ordnar sig. Helena är nog förstående :)


God natt god natt.

December 3 - Foton

Som sagt så har jag ju varit väldigt dålig på att lägga upp bilder, både här och på bilddagboken. Och bilddagboken är skit-skum på min dator, den hänger sig så fort jag ska titta i någon annans bilddagbok så jag har inte ens försökt laddat upp bilder där.
Men för att ta ifatt detta så är detta ett inlägg med bilder från en hel rad med helt olika tillfällen under hösten.



Biltur i regn.

    
Lite bilder från några av mina höstpromenader, då löven var som vackrast.

  
Första frostnatten.

 
På väg hem från skolan en dag så var himlen typ rosa. Jag tycker det är så fränt när det är så.


En dag på min rast under min första praktikperiod.


Frukostmacka :p

      
Väldigt några och dåliga kort från weekendresan till Ullared med Anna-Clara, Lena och Johanna.


Mitt "mästerverk" från en av bildverkstäderna.

 
Min nya, lila klänning som jag har berättat om :p Den matchar min förra gardin ju :p (Nu har jag ju mina julgardiner uppsatta).

   
Julkänsla! I söndags var det första advent och det var städning som gällde under helgen. Advenstljusstakarna åkte upp och jag började så smått skriva julkort :)



 Och sist, men inte minst, så kommer några bilder på tatueringen. Dom är inte bra, men det är ju alltid något :p Här är iallafall tiorna som ja växlade in för att betala tatueringen ;)

 Här har vi orginalet.

 Och här är min :) IRL ;p (Med blixt)

 Och här utan blixt. För dom som inte vet så sitter den på mitt högra ben, på utsidan eller vad man ska säga ;p Det kan nog komma upp bättre bilder senare i framtiden ;p


Sådär. Nu tycker jag att jag tagit igen rätt så många bilder under höstens gång i detta inlägg. Men nu ska jag skärpa mig och ladda in bilder mer regelbundet. Det är ju lite roligare så :p


Nu är det snart dags att packa och bege sig upp till fotbollsträningen :)

December 3 - Julfesten

Då var man hemma igen, och större än en hus är man.
Och vem kom tvåa på vinlotteriet? Jo, Alexandra, som inte direkt gillar vin, eller typ inte riktigt tycker om vin alls. Det är lyckat :p Ville ju inte ens vinna, det är bara roligt att vara med, för det är ju spännande. Och så skulle jag välja tre flaskor förstås. Det var inte det lättaste :p En glöggflaska blev det iallafall ;p Vet i tusan vad jag ska göra med dessa flaskor, men det rer sig nog :p


Här är mina tre flaskor.


[Jag vet att jag är jättedålig på att lägga in bilder, men det ska det bli ändring på från och med idag, den 3 december 2008!]

Och i julklapp så fick jag 3 små söta prydnadssvampar (som mamma har och gärna vill ha fler, så det var perfekt) och en liten tomte :)


Här är min julklapp (från Eva).


Trevligt var det iallafall :) Har verkligen fått julkänsla nu med glögg och russin, gröt, julmust, pepparkakor, choklad och skumtomtar. Och mitt i allt så gick ett varv till alla med mina muffins som jag bakade i helgen :p Haha, dom passade inte riktigt in i detta sammanhang, men goda och uppskattade var dom, tror jag :p


Det är nästan så att man längtar lite till alla julfiranden :)

December 3 - Klippt

Nu har jag klippt 12 rosor! Så nu har alla barnen på Rosen en varsin ros att pynta så att vi kan hänga dom i fönstren. Jag började lite idag med tre barn, och det blev bra :) Får se när vi hängt upp alla sen ;p

Nu är det dags att börja fixa iordning sig lite smått för att snart knata bortåt Gusums hemtjänsts-lokalen med muffins, julklapp och en glöggflaska :p


Over & out

December 3

Så var man hemma igen. Skönt att ta det lite lugnt nu typ en timme. Ska ta och plugga och förbereda min saga inför imorgon.
Så det ska jag ta och sysselsätta mig med nu. Och kanske se något på tv också. Känns som om det var längesen, eller det var i helgen iofs. Men i veckorna så hinner jag inte titta lika mycket på tv som vanligt. Kanske beror på att jag sitter vid datorn istället ;p Hm, maybe.

December 2 - Planering

Min planering är nu färdigskriven. Den är väl inte tipptopp, men skyller på att jag kanske inte heller är det :p
Måste skriva en planering inför nästa vecka också, men det gör jag senare i veckan.
Nu ska jag ta och läsa om olika julsagor och kanske till och med försöka knåpa ihop en egen liten rackare.

Godernatter.





Kent - Jag vill inte vara rädd.

December 2

Lång dag på praktiken idag. 9-6, fast jag fick gå hem vid 20 över 5.
Så nu ska jag ta och skriva min planering som jag kommer utföra på torsdag. Och då ska jag också ha mitt helhetsansvar. Jag tycker det är ganska konstigt faktiskt. Även om jag inte har ansvar över en hel dag nu så får jag ju ändå plocka fram mellanmål, diska eller vad det nu kan vara för något. Och egenligen så är det ju precis det som pedagogerna redan gör, och även jag som student när jag har praktik. Jaja, på torsdag så kommer jag ju iallafall att få hålla i matsamlingen, då jag ska berätta en julsaga för barnen och sen så ska jag plocka fram till mellanmålet (eller om det var till frukosten). Inte så svårt iallafall :p

Men, dags att börja skriva planeringen. Ska försöka lägga mig tidigt idag, börjar ju 6 imorgon. Urk! Det bästa med det är att jag slutar 1, det är riktigt skönt! Då har man hela dagen över till någonting annat, såsom julfest på jobbet och fotbollsträning :)

December 1

Och så var det december. Och bara 23 dagar kvar till julafton.

Första praktikdagen idag på en tvåveckors-period. Ljudvolymen tar det alltid ett tag innan man vänjer sig vid, men annars var det kul att vara tillbaka. Det finns alltid positiva och negativa saker, även människor!
Efter praktiken så blev det en tur in till stan för att köpa in julklapp till på onsdag.
Sen vart det en härlig promenad med Malluttan :)

Nu är det alldeles snart dags att krypa till kojs. Har sovmorgon imorgon förvisso, men jag är konstant trött ändå.



-Tomt-