Mars 30 - Viran

Då var man hemma igen efter ett trevligt möte i Viran.

När man sitter sådär och lyssnar så känns mycket så självklart. Men det är ju för min del, det finns ju många andra vilsna själar därute som tror att Sverige alltid kommer att vara ett bra land. Icke! På fyra år har det hunnit hända väldigt mycket, negativt alltså. Det kommer ta tid att förändra detta, men när Socialdemokraterna kommer till makten i höst, då kommer vändningen. Sverige ser ut som det gör tack vare det Socialdemokraterna har gjort i sina dagar under 1900-talet. Och jag, som så många andra, har faktiskt blivit bortskämda av det.

Med detta vill jag ha sagt att jag tycker dessa två timmar var mycket givande, och jag ser faktiskt fram emot september månad. Jag tror detta kan bli bra, om alla hinner förstå vad detta handlar om. Det handlar ju så mycket om skatter och jobb, visst gör det det, men också om hjärta, trygghet, gemenskap. Möjligheterna finns! Det gäller bara att ta tillvara på chansen när man väl får den.


Nu är det dags att sätta lite fart med pluggandet så att jag kan få mig ett par timmars sömn. En lång födelsedag väntas imorgon.


Godnatt.

/Lalla.

Mars 30 - Vill du vara med?

Här kommer ett bildbevis på vad jag sysslade med i söndags :p



Tycker det är klockrent med våra färger, lila och rött :)


/Lalla.

Mars 30

Tisdag och opponeringsplugg väntar.

Sen ska det bli tvättande och diskande och fixande. Ska på eftermiddagsfika hos mormor och morfar också. Och ikväll är det argumentationstrimmning.


Såg ju såklart på Erik & Mackan - Guldfeber igår. Kom att tänka på deras roliga ringsignaler, och här är dom om ni inte hört dom ;p





/Lalla.

Mars 29

Fallstudien är inlämnad. Nu väntar jag bara på att få veta som är i samma examinationsgrupp som mig så jag vet vart jag ska skicka den. Så nervös jag är! Jag vet ju redan nu att den inte kommer hålla hela vägen, men jag har iallafall gjort vad jag kan, just nu. Om man bara hade börjat i tid..

Har även idag blivit påmind om att det snart är min födelsedag. Usch, jag blir gammal och grå!
Men det betyder också att det är påskhelg snart och det innebär ledighet, på riktigt! Onsdag-måndag är det totalt pluggfritt och det ska bli så underbart! Det finns ingen som längtar som jag till sommaren. Då ska jag njuta och jobba på som bara den på käraste hemtjänsten :) Det kommer bli en toppensommar!

Men tillbaka till verkligheten, här sitter jag nu och väntar på plugget som ska fixas till onsdag. Så på onsdagkvällen kommer det bli dubbelt firande, kursslutet och födelsedagen. Då blev det lite mer positivt :)

Ja, det är alltså så man ska göra. Försök hitta något positivt i tillvaron, och fokusera på det. Ett tips från mig till dig ;) Genast blev jag på lite bättre humör :)


/Lalla.

Mars 28

Fredagen bestod av en trevlig förmiddag hos Carro med Forever-visning av Madde. Mycket gamla minnan som dök upp från gymnasietiden, både bra och dåligt.
Sen blev det en sväng till Gusum. Och på kvällen blev det premiär-grillning i Karsmåla :) Mycket gott :) Sen blev det en massa prat och skratt, lite besök, drickande och lyssnande av musik och så guitar hero :)

I lördags blev det jobb på hemtjänsten på kvällen :)

Idag har jag varit en sväng till stan och Marieborg för kandidatutbildning. Riktigt trevligt. Är ju inte så förtjust i att bli fotograferad och ännu mindre filmad, men så vart det. Och nu är det alldeles för sent att ändra sig ;p

Och nu sitter jag här och skriver på fallstudien. Men det går inget bra.. Ska jag ge upp?
Jag är inte den som är den, men det känns hopplöst.
Men inte ska jag väl bara ta och ge upp sådär? Nej! Jag ska försöka. Kanske är den här tiden och orken helt bortkastad, men nog ska jag försöka. Jag kan inte bara ge upp sådär. Inte nu.


Jag har ju till klockan 12:00 på mig imorgon.
Nu ska jag verkligen försöka hitta lite ny energi och kämpa på så att jag kan med gott samvete sova ett par timmar innan jag åker till Linköping imorgon.


/Lalla.

Mars 24 - Plugg-undanflykter

Och här sitter jag igen. Men oj så mycket jag fått gjort idag, förutom att plugga.
Blev en sats med kanelhavrekakor och en med kokostoppar. Kokostopparna blev utseendemässigt totalt misslyckade, men dom smakade bra :) Det är ju tur att även hemskt fula kakor kan smaka bra ändå :) Tog ett par bilder, men hittar inte kamerasladden så dom bilderna dyker upp någon annan dag ;p

Har också lagat mat åt M & P. Jag har börjat tillverka lite fina kort också, nu blir du snopen va Janni? ;p
Och syrrans pojkvän har hjälp mig så nu har även jag Spotify. Hemskt bra uppfinning! Jag känner redan nu hur beroendet är på väg ;p

Men efter en hel dag med plugg-undanflykter så är jag rätt så trött. Och den där jäkla förkyldningen som inte vill släppa snor alldeles för mycket energi, det gillas inte! Nästa vecka ska jag minsann inte missa någon träning!

Imorgon ska jag iallafall iväg till salong Hårfin och bli lite vacker i håret. Det var längesen, så det är behövligt.
Och sen så är det faktiskt fredag, och då blir det trevligheter hela dagen lång :) Så härligt det ska bli med helg, som vanligt! :)


/Lalla.

Mars 24

Idag är den en vecka kvar tills jag fyller år. Jag vill inte fylla år! Jag vill inte bli gammal! Men tyvärr så kommer väl inte dagarna försvinna för det. Typiskt.

Gick upp skapligt imorse. Så nu har jag diskat, dammsugat köket och hallen. Strax är tvättmaskinen färdig och så ska jag gå till affären och handla hem lite ingredienser för att baka cookies :) Efter det så kanske det blir lite plugg, men det har vi ju inte sett ännu :p Ska också laga lite mat till mamma och pappa kommer hem, och det vore ju bra om jag hann med att fixa till mina naglar och titta på Varuhuset ;D

En update kanske kommer under dagen för att se hur det egentligen går med allt detta ;p


/Lalla.


Mars 23

Vaknade imorse av ett sms från Carro, så det var bara att bege sig upp och fixa iordning sig och åka till Viken :) Nu låter det kanske som att det var jobbigt att gå upp, och det var det eftersom det varit världens tråkväder idag, men i och med att jag åkte till Viken så vart ju dagen bra. Det blev frukost, prat och plugg och skratt och matlagning: makaronipudding :)

Sen vart det två timmars jobb och nu så sitter jag här och försöker plugga. Det går mindre bra om man säger så, så nu ska jag ge upp för dagen och titta på Varuhuset istället. Mindre bra, jag vet. Men motivationen är nere på botten och den vägrar komma hit..

Och jag hoppas att jag blir bättre tills imorgon så att jag kan vara med på fotbollsträningen. Hoppas hoppas!


/Lalla.

Mars 22

Helgen:
Kvällsjobb, kvällsjobb & långpass-jobb. Gympa. Alldeles för lite plugg. Alldeles för mycket slöande och slappande. Och som vanligt var helgen alldeles för kort!!

Och nu är måndagen snart slut. Väntar på att Erik och Mackan ska börja :)
Idag var det sista dagen på praktiken. Känns konstigt. Men skönt, för det betyder att det snart är sommar och sommarlov!! Det finns ingen som längtar så mycket som jag gör tills dess.



/Lalla.

Mars 17

Förmiddag: Diska, dammsuga, Varuhuset, städa bland papper och annan skit.
Middag: Fixa iordning mig fort som fan, stressa till bussen.
Eftermiddag: prata en massa skit och andra roligheter med min kära vän Carro, en tripp till Viken för att ha engelskalektion (inte jag då, utan Carro) och tillbaks till Karsmåla, fika & sen till Viken för hemfärd.
Kväll: Fotbollsträning.


/Lalla.

Mars 14

Och så var det söndag igen och helgen är redan slut!

Igår blev det iallafall lite jobb och så Melodifestival på kvällen. Och nu så har jag börjat att titta på Varuhuset också. Farligt att börja se på boxar sådär, för jag blir ju tyvärr fast i skiten ;p

Idag har det blivit lite sovmorgon, fotbollsträning och jobb. Så nu ska jag sätta mig och pilla lite med förberedelserna inför morgondagens lektion som jag ska ha och titta på Varuhuset samtidigt :)
Söndagar känns alltid pest, men detta lindrar känslan litegrann :)


/Lalla.


Mars 12

Grattis till alla som heter Viktoria :) Så grattis till mig, mamma, mormor och även gammelmormor.

Har haft lite si och så med huvudet den senaste dagarna. Vet inte om jag ska kalla det sjuk eller inte, men frisk var jag inte. Ont i huvudet och i lederna och orken var totalt bortblåst. Men nu är jag på bättringsvägen iallafall och jag orkade med en dag på praktiken idag också.

Ikväll blir det att äta tunnbrödspizza. Kanske ska jag till och med slå på stort med popcorn och cola till Let's dance också. Det är ju faktiskt fredagkväll :)
Riktigt skönt att det är helg.
Blir jobb både lördag och söndag, men två korta kvällsturer.





/Lalla.


Mars 9

Idag har jag haft praktik igen. Så trött i huvudet man kan bli! Kom hem och var som en död sill, satte mig och fick lite pluggande avklarat. Sen åkte jag till Vika för att vara med på spinning. Så jobbigt, men roligt! Körde lite styrketräning också, men det kändes lite mindre behövligt. Eller, muskler klarar jag mig utan ;p

Nu sitter jag här igen och skriver på mina planeringar. Går inte så vidare värst bra och skallen har ballat ur totalt och har redan börjat ställa in sig för att sova. Men, en litet tag till ska jag orka. Jag har mycket lättare till attt motivera mig till att motionera än till att plugga. Vad kan det bero på? :p

Nu är det slutspurten som gäller iallafall.
Imorgon blir det praktik, jobb och träning. Så jag tror nog att onsdagen kan bli en bra dag.


/Lalla.


Mars 8

Internationella kvinnodagen idag. Så grattis till oss kvinnor, eller vad man nu ska säga.

Idag blev det jobb ute i Tryserum. Roligt förståss, men så trött i skallen jag är nu. Pluggandet går ju inte direkt som på räls om man säger så. Tror nog också att jag blivit lite plugg-slö efter att ha jobbat så mycket. Men jag gillar't ju så skarpt!

Snart är det också dags att se på Erik & Mackan också ;p

Kom att tänka på något som nämndes rätt så ofta i lördags. Vårt kalla Sverige har ju nu i fyra år varit ännu kallare (jag syftar inte på att vi haft en rejäl vinter i år, utan på vårt politiska styre). Men, jag hoppas och tror att Sverige i höst kommer få tillbaks vår värme. Som en klok människa myntat, vi har nu möjlighet att göra något åt denna kyla. Ta tillvara på den chansen, det dröjer fyra år tills vi får chansen igen.

Nu ska jag slutspurta med pluggandet innan jag ska sätta mig framför tv:n under en varm filt.


/Lalla.

Mars 7

Det märks så väl när jag har fullt upp för då blir det minsann inte mycket uppdaterat här inte ;p

Vad har hänt denna vecka då?
Jo, det har ju förståss blivit en hel del jobb. Förra veckan var det ju mellan onsdag-söndag. I måndags blev det ju att träffa skrivgruppen och lite så då var jag ledig och ingen skola blev det heller. Sen så har det varit jobb de resterande dagarna av veckan. En lång kvällstur i tisdags, långa dagturer onsdag, torsdag och fredag. Igår blev det en kort tur på kvällen, och innan dess var jag inne i Norrköping med likasinnade folk för kandidatutbildning på Marieborgs folkhögskola. Var första gången jag var där och jag blev mycket imponerad. Väldigt fint där, och dagen i stort var väldigt givande. Så småningom kommer nog lite av detta att reflekteras i min blogg, men just nu finns inte så mycket tid över, och det kanske märks. Men snart borde det ju lätta lite så att jag kan få varva ner ordentligt.
Idag har det blitt en delad tur på jobbet, så det blev varken fotbollsträning eller gympa. Nu hoppas jag att nästa vecka blir bättre med motionsminuter så att jag inte halkar efter på Funbeat, har ju varit en rätt så hyfsad start på året annars med tanke på det.

Nu så sitter jag och filurar lite på mina planeringar inför lektionerna som ska hållas på praktiken.
Men imorgon ska jag iväg till Tryserum istället för att jobba på förskolan. Ska bli lite spännande.

Och så tänkte jag försöka hinna diska också innan jag ska gå och inhämta ett par timmars sömn innan den nya veckan börjar.


/Lalla.

Mars 1

Nu var det längesen sist. Och nu har det till och med redan hunnit bli mars så jag tyckte det var dags att ta sig tid och skriva några rader.

I onsdag var det jobb på Ringarums förskola till 14:30. Gick upp till jobbet för en vända på hemtjänsten 15:00-19:00, började med en städ och slutade med 45 minuters övertid. Stressade upp till träningen och hann vara med på inneträningen iallafall. Dusch och sen hem för att baka två satser med muffins. Och så lite tentaplugg på det!

På torsdagen var det bara att traska upp ur sin alldeles för sköna säng för att bege sig till Linköping nästan mitt i natten för att skriva en tråkig tenta. Tre timmar senare var jag helt slut i huvudet men åkte tillbaka till stan för att möta upp mamma och Zonny. Lyxade till det lite med att jag fick skjuts till Ringarum så jag kom dit i god tid för att hinna äta och dricka innan jag skulle köra igång med ett jobbpass 15-21:30. Hem för att sova lite och på fredagen väntade en delad tur. När kvällen var gjord fick jag skjuts till Viken för en förfest och en tripp till Davidssons med Carro och gänget ;p
Var rätt så trött och kom hem vid halv 3. Och så skulle jag upp halv 6 för att jobba en delad tur igen. När jag kom hem klockan 8 och hann titta på Melodifestivalen. Men jag slocknade så fort jag la huvudet på kudden vill jag lova ;p

På söndagen tog jag mig en sovmorgon. Sen blev det fotbollsträning och kvällsjobb efter det. Fick skogsrundan och höll på att köra fast mig i modden, men jag kom som tur vad loss själv så det var ju bra det.

Idag tog jag lite sovmorgon igen. Sen så skämde jag bort mamma och pappa genom att skotta snö, laga mat och diska. Sen var jag iväg på ett möte med skrivgruppen.

Nu blir det lite plugg och tv-tittande.


Nu vet ni hur jag har haft det. Hoppas att ni också haft det bra.


/Lalla.