September 30 - Valmöjligheter

Jag tycker inte om valmöjligheter!
Det är så mycket lättare när någon säger till en vad man ska göra. Visst, ibland klagar men då, men man gör det iallafall. Och man slipper fatta beslutet själv!
Imorgon är det ännu två saker som krockar med varandra (när är det egentligen som schemat stämmer in ordentligt?). Fotbollsträningen och ännu ett möte i Vika. Jag frågade mamma om råd, men till svar fick jag att det skulle jag ju känna bäst själv hur jag skulle göra. Jo tjena, hur jag än gör så får jag dåligt samvete.

Men, det lutar nog åt fotbollsträningen. Har ju varit väldigt dålig uppslutning från min del nu på senaste tiden. Den där förbannade förkyldningen ställde till med mycket skit, och tre missade fotbollsträningar, och så föräldramötet förra veckan. Så det blir nog fotbollsträning, fler möten kommer det ju bli ändå.  Och snart är ju utomhussäsongen slut (sorgligt!). Tyvärr har jag ju nästintill ett dygn på mig att hinna ändra mig 511 gånger. För samtidigt vill jag ju engagera mig när jag väl bestämt mig för att inte längre gå omkring och tycka och gnälla, utan nu har jag en lite större chans att påverka och vara med att förändra. Ja, livet är bra svårt!

Det blir så väldigt lätt kaos i min hjärna för tillfället. Och ärligt talat så tror jag att den krymt :O
Om någon skulle sno min almanacka så skulle jag vara totalt körd, för där är för tusan hela mitt liv. (Ynkligt, I know).


Nu ska jag sluta tjata sönder er och fortsätta med mitt förbannade pluggande.



(I lördags kväll när jag jobbade och körde bil i mörkret ute i skogen bland alla älgar, harar och grävlingar så kom denna låt på radion. Då var det hög volym och falsksång vill jag lova!)


/Lalla.

September 30

Och så kallt det är ute. Nu är det verkligen höst. Jag är så extremt sugen på att ta värsta långa höstpromenaden och fota mängder, men tyvärr finns det ingen sån tid den här veckan. Men förhoppningsvis så kan jag hitta något tillfälle nästa vecka, hoppas hoppas hoppas!

Och VFU idag igen. Idag var det inte lika stressigt, till exempel att äta. Så det var skönt. Och nu har det äntligen blivit inplanerat en scrapbookingdag då det ska tillverkas julkort. Visst är det lite tidigt, men herregud så mysigt :) Så fler tillfällen kommer hinnas med innan det är dags att skicka dom ;) Och Disney-filmet ska det ses på då också, skoooj.

Sen blev det att läsa en stund på bibblan i Sörping i väntan på bussen hem. Och där fick man lite sällskap av Eve, trevligt. Pratade om mycket, plugg, jobb och hur dagens barn jämfört med oss :p Haha, intressant och roligt iallafall.

Sen så kom man hem och satte sig vid datorn för att skriva mängder med begrepp och vad de innebär. Har skrivit en del, men det finns massvis kvar. Börjar blir riktigt stressad inför tentan.. :/ Usch usch.

Men det är väl bäst att fortsätta lite så att man kommer någon vart. Kanske hinner med att se något avsnitt av Desperate också, om man är extremt duktig.. Vi får väl se :p


/Lalla.

September 29

En fullsmockad dag.
Först VFU. Och där blev det lite stressigt för både mig och Janni. Beslutade oss för att följa med till gympan, men där blev det inte så mycket prat utan var med och hjälpte till vid redskapen. Kom tillbaka och vår handledare var hemma för att få sin diskmaskin lagad, så då fick vi följa med till matsalen och vänta till alla barn var färdiga, men eftersom vi hade med oss matlåda idag, så skulle ju vi hinna äta och förbereda lektionen också. Men det gick bra, blev färdiga i precis lagom tid (och man behöver väl inte alltid äta så att man känner vad det smakar, oftast vet man ju det innan ändå) :p
Så vi läste våra sagor i halvklass, lekte lite zoo och sedan var det arbete två och två som väntade för barnen. Efter rasten blev det lite mer jobb med berättelserna och sedan fick de jobba i sina par med rimbilderna som Janni tillverkat. Så i det stora hela gick det bra :)
Efter snack med handledaren så stressade jag till vändplatsen för att möta upp min skjuts, som för övrigt var sen (!) så jag hade inte behövt vara så stressad, men då kom jag också till Gusum där det var dags för möte och genomgång av häfte nummer 1.
När det var avklarat så gick jag hem, tittade på ett avsnitt av Desperate samtidigt som jag åt och bytte om för sedan var det ju dags för fotbollsträning, en väldigt kul sådan :)
Hem igen, dusch och koll av mail och packning inför morgondagen.

Så det är väl snart dags för att försöka sova lite igen då. Hoppas det går bättre än inatt. Fattar inte att jag kan ha så ont vid revbenen. Det måste vara några muskler som sitter där som jag antingen har träningsvärk i, eller som jag sträckt. Skumt är det iallafall, och smärtar gör det också..


Men, god natt på er iallafall gottfolk.

/Lalla.

September 28 - Kväller

Ja, och så var det kväll igen då.
Och hann jag med allt som jag velat hinna med? Nej då, inte alls!
Jag förstår inte vart tiden tar vägen. Jag skulle vilja hinna med så mycket mer än vad jag gör!!

Imorgon är dagen fullsmockad med VFU, möte och så träning och plugg.
Så det är väl så småningom dags att gå och lägga sig. Men tänkte försöka läsa lite till iallafall. Måste se över lite frågor inför mötet också, så jag är lite förberedd.


/Lalla.

September 28 - Lunchdags

Och nu har jag faktiskt varit lite effektiv. Pappren inför morgondagens VFU är färdiga. Ska bara skriva ut dom och få ett godkännande från Janni :p
Blev dessvärre inte så mycket läsande men efter att ha käkat fjärilsmakaroner och köttfärssås så ska jag nog kunna läsa lite på Campusbussen :p

Fick en jobbförfrågan förut. Det var säkert en månad sen jag fick en förfrågan via sms. Håller tummarna för att kvällspasset blir mitt.


Nu ska jag strax skörda lite på kära Farmville och sedan så är det snart dags att bege sig mot Norrtull. Tiden gick konstigt nog väldigt fort nu på förmiddagen.





/Lalla.


September 28

Och här sitter man, i Norrköping.
Nu tänkte jag försöka vara lite effektiv på förmiddagen, och så blir det en tur till Linköping sen på eftermiddagen för att försöka repetera lite matte (längesen man jobbade matte!!) och diskutera lite med gruppen.

Så nu ska jag först titta igenom allt roligt och sen så ska jag läsa och fixa och greja.


/Lalla.

September 27 - Tjugonolltvå

Jag skulle kunna säga en del fula ord nu, men jag väljer att inte göra det.
Vi förlorade matchen, med 2-1. Deras första mål var verkligen tveksamt, men tyvärr så är det ju domaren som dömer..
Konditionen är bajs och jag vill verkligen ha tillbaka den, helst nu! Fick i slutet av matchen värsta läget, och självklart så skjuter jag rakt på. Värdelöst.
Och konstigt nog så har jag ont överallt, i ena axeln och armbågen och knät och herregud. Jag undrar vad jag gjorde på plan egentligen? :p

Men nästa söndag är det sista matchen, och på den ska jag fanimej ge allt vad jag har.

Nu ska jag försöka varva ner lite. Se på tv och ta det lugnt. Imorgon tänkte jag försöka plugga lite innan det är dags för workshop och grupparbete. Trodde ju att det skulle blivit mer plugg i helgen än vad det blivit, men det har ju varit något positivt jag gjort av den tiden istället :p


/Lalla.

September 27

Nu minsann är jag taggad för match! Hoppas på en välbehövlig vinst idag :)


Nu blir det lite läsande, lunch och packning innan det är dags för samling. Och framförallt, ännu mera pepp ;p




Nere på botten, här är det toppen.


/Lalla.

September 26

Visst är det konstigt.. Jag såg verkligen fram emot lördagens sovmorgon och blir helt snopen när telefonen ringer klockan 7. Helt ställd (och med världens morgonröst) svarar jag och med det menas att jag snällt ställer upp på att jobba, delad tur. Så det var bara att stressa sig upp, försöka få i sig något och göra iordning sig, åka ner till bischa för att mötas upp för att få nycklar, telefon och jobbskjorta och så var det bara att köra på. Tror att det var vid matkörningen som jag verkligen vaknade till :p Så snart att det dags att bege sig till Ringarum och sedan ska det jobbas kväll i Gusum. Och restas av la familja åkte ut till stugan förut, så med andra ord blev det inget kräftfiske för min del den här gången. Och jag vet inte om det blir så mycket pluggande ikväll heller. Men det är ju faktiskt lördag, så pluggandet skjuter jag upp till imorgon :p Jag är ju faktiskt glad över att jag får rycka in och jobba. Har ju inte varit för mycket av det den här månaden om man säger så.

Har en känsla av att den här helgen kommer gå alldeles för fort, bara för att reta mig eftersom jag längtat efter den så länge. Typiskt!

Hoppas att ni har en trevlig lördag iallafall :)



/Lalla.

September 25 - Nittonfemtiofyra

Och här sitter man igen. Har fått i mig alldeles för mycket tacos och blev totalt slut. Eller, det var jag innan också, men mer slut ändå :p

Nu blir det att bara ta det lugnt. Ska bli skönt. Ser fram emot två hellediga dagar innan det är dags för skola igen. Imorgon så blir det kräftfiske iallafall. Nu har jag bestämt mig. Tänkte ta lite kort ute i skogen då och vid sjön. Så ska försöka att inte glömma kameran ute i stugan den här gången ;p


Nu är det Desperate housewives jag ska titta på ett slag :)

Trevlig helg på er.


/Lalla.

September 25

Och så var det äntligen fredag! :) Ska bli så skönt med helg, fast det kommer bli en hel del läsande då också.

Igår var det träning, körde en del kondition, och det är bra! Det kan aldrig bli för mycket kondition. Jag hoppas att vi komemr bygga upp konditionen rejält nu under vintern. Då kan vi nog komma långt.

Nu är det snart dags att gå ner till Norr tull för att åka till Linköping. Tycker inte om när vi börjar 10, för att för mig blir det ändå ingen skillnad. Tråkigt!
Har lovat Josefin att vi ska ta en fredagsfika idag också ;p
Och så blir det lite jobb med gruppen innan jag får åka hem till Gusum igen.

Imorgon är det kräftfiske ännu en gång. Får se om jag orkar följa med. Annars så har jag ju faktiskt rekordet i att håva upp den störtsta kräftan, så det är ju inget måste att jag måste vara med just imorgon ;p
Och på söndag möter vi Vånga. Sista hemmamatchen på Dalängen. Jag tycker nästan att det är lite sorgligt varje gång :p


Men nu ska jag ta och gå så att jag inte missar den här bussen, för då är jag rätt så körd. Men det gör jag ju inte ;)


/Lalla.

September 24

Nu skiner solen igen. Lite skumt eftersom det ösregnade förut och åksna mullrade loss.
Men, bara bra att det blir vackert till kvällen nu eftersom det är fotbollsträning då :)

Har pluggat litegrann idag iallafall. Blir väl lite till innan det är dags att dra sig.
Imorgon är det föreläsning igen. Undrar när mitt huvud säger ifrån om att den får alldeles för mycket information? Snart borde det börja läcka lite..


Jag har tittat igenom alla Gusum-bilder nu på hemsidan fotamera.se. Riktigt fina bilder ibland. Värt att kika på:

http://www.fotamera.se/galleri/flygbilder/gusum2009/


Nu ska jag fortsätta läsa lite till, och innan det är dags för träningen hinner man kanske med ett avsnitt med Desperate housewives också ;)


/Lalla.


September 23

Och äntligen är man hemma efter en lång stunds väntande på bussen. Men, som tur är så hade jag lite energi till att använda tiden till något vettigt, att läsa. Men ännu är det mycket kvar som ska läsas.. :/
Seminariet idag kändes väl inte så jätteviktigt, men nu har man ju varit där iallafall.

Snart bär det av till Ringeboa för möte. Många möten hit och dit och kors och tvärs.

Men imorgon är det hemmaplugg som gäller. Så kanske hinner jag med en promenad (vill ju ta lite kort hade jag tänkt också), laga mat till mammi och pappi som än en dag ska upp tidigt och så väntas det fotbollsträning på kvällen :)


Nu är det väl kanske dags att göra sig lite halvt startklar.


/Lalla.

September 22

Nu är man hemma igen efter en alldeles för lång skoldag.
Först var det dags för föreläsning/litteraturseminarium mellan 9-12 (till och med 5 över 12!).
Janni och jag åkte sen till Sörping för att prata lite med vår handledare, intervjua två förskollärare, plugga på Stinsen, äta mat, snacka skit och planera roligheter inför hösten och sedan, halv 7 var det äntligen dags för föräldramöte. Och jag skojar inte när jag säger att jag har ett stort kryss i rumpan efter att ha suttit på en och samma pall i nästan två timmar. Träsmak in my ass!
Janni var också så snäll så att hon skjutsade hem mig till mitt kära Gusum, så nu har Janni blivit lite berest ;)

Men nu är det nog dags att lägga sig för imorgon så är det seminarium igen, lite snack med Janni och så är det möte på kvällen igen. Så i princip så är det ju för tusan snart helg igen :p Men det tackar jag i och för sig inte nej till heller ;p


Godnatt gottfolk.

/Lalla.

September 21 - Nittonnollnio

Då var man hemma igen. Sitter och knåpar med uppgiften, och den är nästintill klar. Lite till bara. Men kände för att skriva ett blogginlägg igen. 2 stycken på en dag! Det var längesen. Men känns som att jag fått tillbaka skrivglädjen på något sätt. Samtidigt så händer det ju lite saker i mitt liv också, och så har jag fått lite tid till övers. Har ju varit väldigt mycket dom senaste dagarna. Eller är det kanske veckorna? Ja usch, tiden går ju så fort. Det är inte klokt vad fort det kan gå att fylla en vecka i kalendern med saker som ska göras och hinnas med. Önskar att det kunde finnas en extra vecka i slutet av varje år då man bara kunde umgås med vännerna och familjen och träna och ta det lugnt för det känns som om det blir alldeles för lite av den varan, just nu iallafall.

Mötet jag var på förut då, det var helt okej. Rätt så roligt faktiskt. Det är kul att det finns fler som är måna om framtiden i Gusum framförallt, fast hela kommunen kommer ju tyvärr med på köpet :p Det känns bra att inte bara prata och klaga på vad jag skulle vilja ändra på, utan nu kan jag på ett helt annat sätt kanske få det att träda i kraft. Spännande helt enkelt. Haha, jag är nog sjukligt Gusum-kär ;)

Men nu så ska slutklämmen på plats i kursuppgift 2 så att Malin kan få läsa igenom den snarast. Kommer nog inte upp i fyra sidor, men det får faktiskt räcka med 3,5.

På med Disneymusik och kreativiteten är på topp :p


/Lalla.

September 21

Matchen igår slutade 6-6. Synd att det inte blev den revansch jag hoppats på, men när man inte orkar så är det inte så lätt. Jag hatar följderna av förkyldningar! Det är ju för tusan värre än förkyldningen i sig.. Men två gjorda mål blev det, och jag är väldigt glad över att dom inte vann över oss!

Sen blev det att gå bort till Kvarngården för att hjälpa till och räkna röster. Tyvärr räknade vi bara valsedlarna då och inte personrösterna, men jag såg att jag hade fått några kryss iallafall. Ska bli intressant att veta hur många sen :)

Nu ska jag fortsätta plugga en stund till, hinna slänga i mig något att äta för klockan 1 bär det av till ett möte i Sörping. Så sen ska man hem och skriva klart arbetet för att skicka iväg det. Borde skrivit klart det i lördags redan, men var ju totalt slut efter en dag ute i Skönero.. Fick iallafall ihop två sidor då. Nu är det referenser, slutkläm och lite finare struktur som ska fixas innan det är klart. Måste sätta fart med lite läsning också, veckorna springer ju iväg fort som bara den.


Men, plugg vart det ett tag till iallafall.


/Lalla.

September 20

Och nu har jag och systeryster vart borta i Kvarngården och röstat.
Och jag är redigt nervös. Lite för hur många röster jag egentligen kommer få (jag tror jag vet om fyra stycken, vilket är tre stycken mer än vad jag trodde från början). Lite läskigt och spännande är det att inte veta heller, förrän ikväll då jag ska springa bort och kika, så jag hoppas att jag hinner det :p

Men mest nervös är jag nog inför matchen.
Vi måste vinna, måste!
Och jag håller på att ladda för fullt. För klockan 5 i Dagsberg ska vi ge dom mer än vad dom tål!


/Lalla.


September 19

Vilken dag!
Kom ju kanske inte isäng så jättetidigt igårkväll, men visste ju om att jag skulle upp tidigt också i och för sig.
En del av damlaget, herrlagen och pojklagen åkte till Skönero för att hjälpa till med parkering och försäljning. Och jag säger bara herregud vad människor! Helt skogstokiga var vissa, värr än korna. En hel del man inte alls kände igen (och som också kanske kom långväga ifrån) och en hel del kändisar. Både folk man känner igen från typ hemmatrakterna (Gusum alltså om inte alla förstod det) och kändisar som är/har varit med i tv. Jag tänker såklart på Per Morberg. Och vet ni, han har till och med pratat med mig! :p *Stolt som tuppen* ;)
Efter 7 timmar i Skönero så är jag totalt slutkörd efter allt skärande, pratade och räknande. Hade ju tänkt åka in till stan, men så blir det icke. Då skulle jag nog inte vakna upp förrän imorgon kväll, och det skulle ju betyda att jag både missar kyrkovalsröstningen imorgon, och bortamatchen mot Dagsberg. Nej, det ska jag inte missa!

Så ikväll blir det att vara hemma, fortsätta med pluggandet (har minst två sidor kvar fast det är nog mest referenser som ska in) och titta på Desperate housewives :) Jag behöver nog försöka stressa ner lite, men jag har fortfarande inte lugnat ner mig. Att så mycket folk kan stressa upp en så enormt. Men, det var ju lite trevligt också.


Nej, nu ska jag återgå till Imsens bok "Elevens värld" för att hitta smarta saker som hon skrivit. Och detta är inte lätt ska jag säga er i en bok på 640 sidor. Blä!


Trevlig helg på er, och glöm inte att hålla tummarna för mig x2 imorgon.
[Mig och mitt "parti", och mig och mina kära lagkamrater] ^^,


/Lalla.

September 17

Idag vart det fotbollsträning. Konditionen ligger på noll, och flåsandet var verkligen på topp. Hatar't!

Imorgon väntas en föreläsning. Efter det blir det att stå vid bischa och prata med folk om valet. För ni har väl inte glömt bort att det är val på söndag? Kom och rösta :)
På lördag så ska det vara lite ståhej i Skönero så då ska laget vara där och hjälpa till som parkeringsvakter med walkie-talkies och sälja kaffe & kött :p
På söndag så är det som sagt kyrkoval, och så är det bortamatch mot Dagsberg. Fy fan vad dom ska få!
Ja, men det var väl min helg i stora drag skulle jag tro ;p


Nu blir det att lägga sig. Läsa en stund. Försöka sova.

/Lalla.

September 15

Var uppe och hälsade på folket som tränade idag. Och jag blev så sugen! Utan fotboll i över en veckas tid, hemskt! Och deppig, för vad har jag gjort då? Ätit (inga små mängder direkt) och seget och slöat och inget annat. Jag har inte ens varit inne på funbeat och reggat min sämsta vecka hittills - ångest! Uruselt med minuter. Så på torsdag ska det bli träning, då ska jag inte känns efter hur jag mår. För jag ska vara med på matchen mot Dagsberg och ge dom vad dom förtjänar!

Nej, nu ska jag sluta vara tjurig.

Förresten så kan jag ju också nämna att fredagsens kräftskiva var kul. Kräftorna luktar ju pyton, men jag överlevde det :p
Kom hem vid halv 1 och upp vid 5 för att möta upp Anna-Clara, Lena och Josefin i Sörping, och så åkte vi mot Ullared :) Kom hem i söndagskväll, och var tröttare än någonsin. Och ingen sovmorgon förrän torsdag heller, så jag kör just nu på reserven :p Men helgen var iallafall kanon. Fast är fortfarande lite ledsen att jag missade fotbollsgolfen, men det låter ju som att det kan bli fler gånger, och då ska jag med! ;p

Ska ta och sätta mig med en kopp te och läsa lite i soffan nu.
Imorgon väntar en till praktikdag så ska ta och förbereda sig för det också.


/Lalla.


September 9

090909.

Hade en föreläsning imorse (eller workshop som det stod på schemat).
Slutade 12 och sitter faktiskt fortfarande kvar i Linköping med Janni, min nya VFU-kompis. Väldigt duktigt av oss tycker jag. Skönt att få det mesta förberett inför nästa veckas två praktikdagar. Och jag har ju hemmastudier nu torsdag och fredag - riktigt skönt med tanke på att jag nästan hostade sönder föreläsningen idag..

Men, blir nog sen hemkomst idag iallafall. Men vi sitter och är effektiva här så ska hämta nya krafter och sen är det bara på't igen :p

Och snart är det helg, och det ser jag fram emot. Ullis! :D



/Lalla.

September 8

Här uppdateras det inte speciellt ofta. Men nu hinner jag med ett litet inlägg. Sitter i Linköping, ska alldeles strax åka hemåt.
Är trött, huvudet är helt sprängfyllt med en massa fakta och så är jag förkyld till på köpet.

Så ikväll blir det ingen träning för mig :(

I helgen som var så var det ju Titanix i Viken. Skoj med andra ord.
Helgen som kommer så blir det en tripp till Ullared :D Wiie!


Men nu ska jag gå ut och vänta på Campusbussen. Tur att solen skiner ute iallafall, för det gör den inte här.. :p


/Lalla.